Lister

Innviet amfi med konsert

- Av Bjørn Hoel

Loshavn og Eikvåg vel inviterte like godt til gratis Jan Engervik-konsert på Støa ved Loshavn, for å markere at de har gjort en ny samlingspl­ass tilgjengel­ig.

–Dette har vi i vel-foreningen gjort på dugnad. Det har tatt noen ettermidda­ger for å få det til. Vi så det at dette kunne vaere et fint sted å ha en samlingspl­ass/amfi her ute, fortalte en av initiativt­akerne, Alf Arian Loshamn.

Da han gikk her i vinter var det to meter høye traer, og det var vanskelig å se hva som skjulte seg.

– Men det går fort med ei sag. Jeg husker fra jeg var liten at det var et flott areal her oppe. Men det kunne også vaere litt farlig å gå her. Den gang var det et gjerde på toppen, og det var fem-seks meter ned, sier Loshamn.

Han føyer til at dette ble det gjort noe med senere, sånn at det ikke var fulgt så farlig om man falt ned.

– Når vi har gjort dette, så er vi med på å gi noe tilbake til plassen vi vokste opp, og jeg håper flere vil opptre her etter hvert, sa Loshamn.

Om lag 100 personer tok turen inn til Støa fredag kveld. Folk hadde med stoler, pledd, mat og drikke selv. For å komme fram måtte man bruke apostlenes hester, og gå gjennom noe skogsterre­ng. Desto mer sjarmerend­e var det å nå målet.

Da vi spurte visesanger Jan Engervik om hvorfor han valgte å komme, svarte han:

– Jeg synger og spiller vet du, og jeg har vaert ofte i Farsund og i dette området. Og jeg synes jeg at dette måtte jeg vaere med på. Jeg var fryktelig spent på å se hvordan et slikt amfi ved Loshavn så ut. Jeg ante jo ikke at det fantes så mye mellom Eikvåg og Loshavn.

 ??  ?? Trubadur Jan Engervik var med å innvie den nye samlingspl­assen på Støa ved Loshavn fredag.
Trubadur Jan Engervik var med å innvie den nye samlingspl­assen på Støa ved Loshavn fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway