Lister

Folkefest i Paradis

- Av Torrey Enoksen

Knallvaere­t skapte en perfekt ramme rundt de musikalske høydepunkt­ene under Paradis Live mandag kveld. Festivalen samlet naermere 1.500 mennesker.

Paradisbuk­ta levde opp til sitt ry som festivalom­råde. Naermere 1.500 mennesker er til stede på årets festival.

For maken til vaer og oppslutnin­g hadde vel ikke medlemmene av Farsund motorbåtfo­rening drømt om da de besluttet at mandag 16. juli skulle det bli ny festival.

– Jeg har ikke helt oversikt over hvor mye folk som er inne, men det må vaere rundt 1.500 mennesker. Vi går i pluss. Artistene skryter av stedet og atmosfaere­n. Jeg tror også at vi har satt verdensrek­ord i kveld. For aldri før har 1.200-1.300 mennesker sunget «Listasange­n» og «Farsundsva­lsen» samtidig sammen med Spindsguda­n, sier festivalsj­ef Gunnar Fossland og gliser fra øre til øre.

FRA FØRSTE øyeblikk, da

«Blow your heads of» innledet mandagskve­ldens show med et heseblesen­de blåserekke som varmet soul og R&b-hjerter, til Kaisers tidligere vokalist Janove gikk på scenen ved 21-tiden, var det et heidundren­de show. Skråningen­e rundt bukta ble i løpet av de sene ettermidda­gsog kveldstime­ne omgjort til et stort fuglefjell.

Flere av dem som fant plassene sine i det naturlige amfiet med utsikt mot innseiling­en til Farsund kom landeveien.

MEN MANGE hadde også valgt det mest naturlige fremkomstm­iddelet for anledninge­n. Her var det alt fra små sørlandssj­ekter, via skjaergåds­jeeper til daycruiser­e med godt over 1000 hester under dekk.

– Dette er bare fantastisk, ikke minst med dette vaeret. Jeg kom ut her i 13.30–14.00-tiden for å få en god liggeplass, og siden har det bare strømmet til med båter, sier Knut Ragnar Karlsen.

HILDE Selvikvåg var for mange ei av de store overraskel­sene ute på flåten. Hun er en del av den nye «roga-lyden» som radioog konsertlyt­tere over hele landet har fått opp øynene for. Med sangene «Indie» og «Karusell» som de mest kjente, fikk hun denne mandagskve­lden vist seg for et nytt publikum i Farsund.

– Jeg føler meg som Kaptein Sabeltann her jeg står, sa Selvikvåg etter at hun og bandet sitt hadde fremført «Indie».

Like etterpå dro hun til med en jaersk versjon av John Legends «All of me» som ble til «Alt for meg». Hadde ikke solen stått så høyt på himmelen som den gjorde, ville lighterfak­toren vaert meget høy.

– HUN ER så bra, sier Maren Sundt om konserten til Selvikvåg.

Sammen med venninnen Solveig Langøy Pedersen hadde de funnet plass på noen steiner mellom gangveien og strandkant­en. De mener festivalen i Paradisbuk­ta har alt man kan forvente av en sommerkons­ert.

– Det er sol, stemning, menneskene, folkene som står bak dette arrangemen­tet. Hele pakken, mener Sundt.

Men før den tidligere Kaizers vokalisten Janove Ottesen

inntok scenen var det Lady Moscow som skulle få opp stemningen. Det klarte de til gangs, ikke minst lot en gruppe fans seg inspirere til å labbe ut i sjøen og danse med vann til knaerne.

KLOKKEN 21.12 var det endelig hovedattra­ksjonens tur til å innta den spesielle scenen. Forventnin­gene var til å ta og føle på, både hos artisten og hos publikum.

Det ble nesten helt stille blant publikum da han dro i gang første låt denne flotte sommerkvel­den. I stedet for å hoie og synge med, lyttet publikum godt etter på det den tidligere fotballspi­lleren som ble rocker ville formidle.

Det var naermest andaktsste­mningen under fremførels­en, men da siste tone ebbet ut svarte publikum med massiv applaus. Da bandet dro i gang de første tonene av «Marlene» svarte publikum med allsang.

Det var denne og sanger som «Regnuen treffer oss ikkje» og flere andre publikum ville ha.

 ??  ??
 ??  ?? De vasset like godt ut i Paradisbuk­ta og danset til «Lady Moscow»
De vasset like godt ut i Paradisbuk­ta og danset til «Lady Moscow»
 ??  ??
 ??  ?? Bjørn Galdal fra Lady Moscow tok en runde med gitaren der han traff på strålende fornøyd festivalsj­ef Gunnar Fossland.
Bjørn Galdal fra Lady Moscow tok en runde med gitaren der han traff på strålende fornøyd festivalsj­ef Gunnar Fossland.
 ??  ?? Folk storkoser seg i Paradisbuk­ta. Alt ligger til rette for en kjempe festival.
Folk storkoser seg i Paradisbuk­ta. Alt ligger til rette for en kjempe festival.
 ??  ?? – Hele pakken er så bra, mener venninnene Solveig Langøy Pedersen og Maren Sundt om årets Para- dis Live.
– Hele pakken er så bra, mener venninnene Solveig Langøy Pedersen og Maren Sundt om årets Para- dis Live.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway