Lister

Trives på jobb

Nine Eitland trives godt i jobben hos Samiras i Farsund, til tross for at alt føles veldig nytt og litt skummelt.

- Av Hedda Ovidia Stølen

Nine Eiltland stortrives i sommerjobb­en sin på den nye restaurant­en Samiras.

– Jeg begynte jo å jobbe her midt under i Kaperdagen­e, så jeg har vaert nødt til å laere fort, forteller Nine Eitland fra Farsund på 21 år. Hun har nemlig nettopp begynt i sin sommerjobb på restaurant­en Samiras i sentrum, og har hatt en ilddåp inn i yrket.

– Jeg har glad jeg fikk én dag til å komme ordentlig inn i ting før den største pågangen startet, så nå er jeg ganske trygg på hva jeg skal gjøre, selv om det var litt skummelt i starten, fortsetter hun.

EITLAND HAR tidligere jobbet i barnehage og på SFO, men har vaert arbeidsled­ig siden jul. Hun er derfor utrolig glad for sommerjobb­en hun har fått hos Samiras, selv servitøryr­ket er nytt for henne.

– I sommer skal jeg jobbe nesten hver dag, og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg trives med å jobbe, spesielt med tanke på at jeg har så flotte kolleger, mener hun.

I LØPET AV en vanlig arbeidsdag tar Eitland i mot bestilling­er, serverer drikke og tar seg av restaurant­ens Facebooksi­de. Selv om hun sitter i rullestol er ingen av oppgavene for krevende å få til.

– Jeg har en tralle som jeg triller inn drikken på, og selv om underlaget er litt ujevnt får jeg det fint til, forteller hun.

– Man skal faktisk ikke ta for gitt at det alltid skal vaere mulig for meg å jobbe. Det er andre steder i Farsund der jeg hadde hatt vanskeligh­eter for å komme meg inn og rundt på jobb, så det er fint at det er mulig å komme meg rundt her, mener Eitland, som synes det sosiale aspektet med jobben er det beste.

– Jeg liker best at jeg får møte så mange forskjelli­ge folk. Jeg er veldig sosial, så det er godt å ha en jobb der jeg kan få snakke med mennesker. En jobb innestengt på et kontor hadde nok passet dårlig for meg, fortsetter hun.

HUN ROSER også maten som serveres opp på restaurant­en opp i skyene, og selv om hun ikke planlegger å lage mat på kjøkkenet som en del av jobben, har hun avtalt med eier, Samira Shlimon, at hun skal få litt opplaering i hvordan man lager noen av rettene som serveres.

– Folk i Farsund kan av og til vaere litt kritiske til nye ting, så det er blant annet de å spre ordet rundt om restaurant­en som er målet mitt med Facebooksi­den jeg skriver på, forteller hun. Eitland har også tatt initiative­t til å arrangere en irakisk aften, med buffet.

– Jeg tenkte det ville vaere en fin måte for folk å bli kjent med restaurant­en og de flotte folkene som jobber her, forteller hun.

FOR HENNE er det nemlig ikke selve jobben som er viktigst, men at samholdet mellom kollegene er godt. Det er derfor hun mener jobben på Samiras passer perfekt, og Eitland håper å kunne fortsette å jobbe også når sommeren er over.

– Jeg har det så fint her at jeg nesten kunne jobbet døgnet rundt, smiler hun.

 ??  ??
 ??  ?? Nine Eitland begynte nettopp i sin jobb på Samiras i Farsund. Det trives hun godt med.
Nine Eitland begynte nettopp i sin jobb på Samiras i Farsund. Det trives hun godt med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway