Lister

Ektepar starter ny duo

- Av Karoline Johannesse­n Litland

Hanne Skoland og Daniel Collett i Lyngdal har startet duoen Ωland.

– Vi har laget så mange sanger selv, og vi hadde lyst til å gjøre noe med dem, sier Hanne Skoland, som sammen med ektemannen Daniel Collett har startet duoen Ωland (uttales Ohmland, journ. anm.). Ekteparet er kjent fra The 2nd Hand Band som har en rekke konserter, én LP og én EP på merittlist­en.

SKOLAND, SOM spiller trekkspill, ukulele og synger, forteller at hun for noen år siden startet å skrive egne sanger.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle lage egne sanger, men det er veldig gøy. Vi har seks sanger hver som ligger nokså klare, og så har vi en god del som er halvferdig­e, smiler hun.

Mens Skoland skriver tekst og melodi samtidig, foretrekke­r Collett å skrive tekster og melodier hver for seg.

– Jeg skriver tekster og jobber med dem til jeg er fornøyd. Når jeg er fornøyd, lar jeg tekstene ligge litt og starter å jobbe med musikken. Til slutt har jeg en melodi jeg er fornøyd med og tester den på de forskjelli­ge tekstene, forteller han og fortsetter:

– På den måten tvinger tekst og melodi seg sammen, og begge blir litt kulere.

HAN FORTELLER også at han nesten ukritisk samler på «kule ting», og at notatblokk­en på iphonen er full av ord og setninger han kommer over og tenker kan passe i sanger.

– Jeg leser en god del og ser en del film, og når jeg kommer over noe jeg tenker kunne passet i en sang, noterer jeg det ned, sier han.

Ofte glemmer han hvor ordene og setningene han har lagret, kommer fra og hvilken mening de var gitt. Dermed får de ofte en annen mening når de blir brukt i sangene.

– Og av og til får jeg også lov til å låne litt fra idébanken hans, skyter Skoland inn.

Musikken fra Ωland er melodiøs, vokal og tekstbaser­t i en egendefine­rt «folkpopsja­nger». For begge artistene er det viktig at sangene betyr noe og er litt personlige.

– Jeg tror at dersom sangene betyr noe for meg, betyr de også noe for andre, sier Collett.

MÅLET ER å gi ut en LP i løpet av sensommere­n eller høsten. Forrige lørdag ble åtte av sangene fremført og «stresstest­et» på Paulsens Hotell i Lyngdal.

– Vi har øvd intensivt, men ikke så lenge at vi har sangene helt under huden, sier Collett, som tidligere har vaert trommeslag­er, men som nå synger og spiller gitar.

– Hvordan er det å komme frem i lyset?

– Det er litt stressende, men det er gøy å fremføre egne sanger. Vi er veldig takknemlig­e hvis folk vil komme og høre på og syns det er fint, svarer han.

I sommer skal de spille en god del konserter, og duoen syns det er laererikt å spille live.

– Nå skal vi øve, spille sangene live og deretter går vi i studio i august, sier Skoland.

Til konsertene har Ωland fått med seg Svein Øverland på kontrabass og Ed Steijn på gitar og andre strengeins­trumenter. Av og til spiller de også sammen med bassist Jon Andreas Vinsrygg.

– Vi gleder oss til å presentere de sangene som er mest publikumsv­ennlige på dette stadiet og lover å gjøre alt for å levere en musikalsk opplevelse som skal passe fint til hyggelig samvaer rundt god mat og drikke, avslutter de.

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle lage egne sanger, men det er veldig gøy. HANNE SKOLAND

 ??  ?? Hanne Skoland og Daniel Collett øver før sommerens mange konserter.
Hanne Skoland og Daniel Collett øver før sommerens mange konserter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway