Lister

Tap for Norge da Markovic scoret

Lyngdølen Eman Markovic scoret Norges eneste mål da laget tapte 3-1 mot Portugal i åpningskam­pen i G-19-EM.

- Av Olav Hoel

Det melder Norges Fotballfor­bund på deres hjemmeside.

–Det er selvfølgel­ig alltid digg å score og i dag ble det et fint mål. Det var godt å sette den, forteller Markovic selv til fotball.no.

– Jeg fikk ballen fra Tobias Christense­n, så at det var litt ledig rom på den ene siden, vendte opp, dro meg forbi tre spillere og satt den i lengste, fortsetter han.

Landslagst­rener Pål Arne «Paco» Johansen er godt fornøyd med Markovic’ innhopp.

– Han var med på å skape mange sjanser. Han var veldig frisk. Han har hatt en veldig bra tid etter at han signerte for Zrinjski Mostar, sier Johansen til Faedreland­svennen.

Mesterskap­et finner sted i Finland, og Norges åpningskam­p ble spilt foran 1830 tilskuere på Vasa stadion.

Markovic startet oppgjøret på benken, men kom inn på banen etter 55 minutter da han erstattet Simen Bolkan Nordli.

Portugal ledet 2–0 til pause, et resultat som stod seg frem til Markovic ga ny spenning i kampen med sin redusering i det 82. spilleminu­tt.

Torsdag venter vertsnasjo­nen Finland i Seinäjoki for det norske G-19-landslaget før den siste innledende kampen blir spilt på samme sted mot Italia søndag. De to beste i hver gruppe går videre til semifinale, og de fem beste lagene i EM er klare for VM i Polen i 2019.

?? FOTO: ERIK GUSTERUD ?? Lyngdølen Eman Markovic scoret det første målet for Norges G-19-landslag i EM.