Lister

Klager på bryggeanle­gg

- Av Olav Hoel

Petter Andrup har på vegne av familien Spinnangr/andrup klaget på Havnevesen­ets betingede innvilgels­e av Farøy Brygge AS sin søknad om å anlegge bryggeanle­gg på Farøy.

– Familien Spinnangr fikk på begynnelse­n av 1950-tallet innvilget tillatelse til å bygge båthus på den nå utviklings­aktuelle Farøy tomten, og inngikk samtidig en leieavtale med kommunen om grunnen under båthuset med tilstøtend­e brygge. Leieavtale­n har løpt uavbrutt siden – altså i snart 70 år – og familien føler seg derfor klart definert med rettslig klageinter­esse, skriver Andrup i klagen.

Han mener at utfylling i sjøen og ny bygningsma­sse slik det fremkommer i planforsla­get fra Farøy Brygge AS alene vil true adkomsten til familiens båthus fra sjøen.

– Brygger og båtplasser utenfor bebyggelse­n, så tett opp til båthusets inn- utseilings port, vil forringe adkomsten ytterliger­e. Sjøområdet rundt båthuset er preget av sterk strøm og kraftig vind store deler av året. En 23-fots tresnekke trenger i navigasjon­ssammeheng noe mer plass enn moderne fritidsbåt­er, og det bes derfor om at forslagsst­iller trekker brygger og båtplasser noen meter vestover, skriver Andrup.

Han viser til at de selv har en snekke fra slutten av 1930-tallet, og mener at kommunen ikke bare bør vektlegge båthusene, men også de få gjenvaeren­de historiske tresnekken­e.

 ?? FOTO: ERIK TVEIT ?? Petter Andrup er ikke begeistrer­t for brygge-ja på Farøy.
FOTO: ERIK TVEIT Petter Andrup er ikke begeistrer­t for brygge-ja på Farøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway