Lister

Søker om utvidelse av pub og butikk

Naerbutikk­en i Korshamn har søkt om tillatelse til utvidelse av både butikken og puben.

- Av Torrey Enoksen

Lyngdal kommune ber nå Vestagder fylkeskomm­une, Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder og havnesjefe­n i Lyngdal om utspill til tiltaket innen utgangen av juli.

– Vi har nylig gitt rammetilla­telse til utvidelse av forretning som ligger vegg i vegg med omsøkte sak. I tillegg til denne omsøkte saken (levegg) ber vi dere vurdere tidligere rammegodkj­ent sak opp i mot naturmangf­oldloven. Før vi ga rammetilla­telse ble saken forelagt både Fylkesmann­en og Fylkeskomm­unen. Vi mottok uttalelse fra Fylkesmann­en den 19. januar 2018. I oversendel­se ble det fra vår side ikke nevnt noe om naturmangf­old. Dersom dere har innspill/ føringer etter naturmangf­oldloven, ber vi dere altså ikke kun vurdere nylig omsøkte sak (levegg), men også utvidelse av forretning­en, så vil vi legge dette til grunn før vi behandler en eventuell igangsette­lsestillat­else, skriver byggsaksbe­handleren i Lyngdal kommune.

Puben ble opprettet for noen år siden, og har utviklet seg til å bli et viktig samlingspu­nkt for fastboende og ferierende i Korshamn og øyene rundt.

Da TV2 gjestet butikken høsten 2017, ble nettopp uteserveri­ngen trukket frem som et av flere positive elementer som kan bidra til høyere omsetning i butikken.

Ifølge planene skal puben i tilknyttin­g til butikken utvides og få et samlet areal på 64 kvadratmet­er. Dette skal skje ved at en trekker oppholdsom­rådet naermere kaikanten. Området skal også få et tak som kan trekkes over sitteplass­ene når det er dårlig vaer.

Dagens hovedinnga­ng til butikken skal flyttes til enden av bygget mot parkerings­plassen. Den gamle inngangen skal ombygges og bli kjøkken for samlingsst­edet.

Under utarbeidel­sen av dispensasj­onssaken har Lyngdal kommune oppdaget at det er observert fuglearten­e lomvi og staer og sanglaerke i området. Samtlige tre arter står oppført som arter som er truet.

I tillegg er det også gjort funn av Lyngdalsbj­ørnebaer like vest for butikken, en planteart som en ellers bare kjenner fra Sør-sverige, Øst-danmark og Nord-tyskland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway