Lister

Lokale kunstnere stiller ut

- Av Victoria Becker Meberg

Lørdag er det duket for åpningen av Junina van der Hagen og Henning O Ertzeid sin utstilling på Farsund Galleri.

Hver sommer er det en sommerutst­illing på galleriet i Farsund og i år er det de lokale og kjaere kunstnerne Junina van der Hagen og Henning O. Ertzeid som stiller ut. De er gamle klassekame­rater og har et godt forhold, noe som gjør det ekstra gøy å få stille ut sammen. Men tross for godt vennskap og mange felles interesser har de forskjelli­ge måter å male på.

VAN DER HAGEN snorkler mye og har fått inspirasjo­n fra havet. Forsøpling­en i det store dypet ser hun mye til i tiden hun tilbringer under vann og kan fortelle at innen 2050 vil 90 prosent av verdens korallrev vaere tapt til forurensni­ng. Dette preger verkene hennes. – Hos meg kan du holde deg trygt på land, skyter Ertzeid inn og ler.

Han kan fortelle at Lista og den fine naturen har vaert et motiv i hans malerier.

ANNE BENTE Birkeland ved Galleri Farsund vil la kunstnerne fylle hele galleriet, og kjelleren har fått en liten oppussing for å få plass til alt som er å finne på galleriet året rundt. Nå er det nesten klart for å henge opp hele seksti malerier og trykk før den store dagen. – Farsund er veldig heldig som har galleriet midt i byen. Det gjør det lett for interesser­te og nysgjerrig­e sjeler og komme innom. Spesielt gøy er det når vi har lokale kunstnere som appellerer til folket. Det er også gøy at to klassekame­rater stiller sammen i voksen alder, sier Birkeland.

Ertzeid mener det er et vel drevet galleri med stor frekvens. Da kan Birkeland fortelle at galleriet er fullbooka helt til neste år, med ny utstilling hver måned.

– Jeg syns jo det er stas med ny kunst og gøy er det at kunstnerne har lyst å stille ut på galleriet. Men jeg håper også at folk viser interesse og engasjemen­t i utstilling­ene.

PÅ ÅPNINGEN vil det bli sang av Jorun Rudlende og Anne Cathrine Ween, og Birkeland håper dette vil bli en happening i byen. Nå jobbes det på spreng for å bli ferdig til åpningen og kunstnerne håper selvfølgel­ig på en folksom dag.

Farsund er veldig heldig som har galleriet midt i byen. ANNE BENTE BIRKELAND

 ??  ?? Henning O. Ertzeid og Junina van der Hagen er klare til utstilling.
Henning O. Ertzeid og Junina van der Hagen er klare til utstilling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway