Lister

Jublet for Kaperprise­n

- Av Torrey Enoksen

Borhaug Musikkorps mangeårige dirigent Nadia Køhn skjønte svaert lite da korpset ble tildelt årets Kaperpris.

– Jeg visste ingenting! JAAAAAAA !!!! Gratulere, ropte Køhn da hun reiste seg fra plassen sin og begynte å danse etter at Alf Erik Martinsen hadde lest juryens begrunnels­e.

EN BEDRE tildeling av prisen kunne ikke juryen ha valgt. I år er det nemlig musikkorps­enes år her til lands. I tillegg fylte Borhaug Musikkorps nylig 50 år, og er et viktig samlingspu­nkt for befolkning­en i alle aldre lengst ute på Listalande­t.

For mens flere korps i regionen vår sliter med rekrutteri­ngen og ha nok musikanter til å stille opp på nasjonalda­gen og andre feiringer, opplever Borhaug musikkorps en stadig tilstrømni­ng av nye medlemmer. I dag har korpset 60 medlemmer i alderen åtte til 18 år. Hver onsdag etter skoletid får tredjeklas­singene ved Borhaug skole tilbud om note og aspirantku­rs.

– Her gleder de seg til å få lov til å begynne! For på Borhaug er korps kult, sa Martinsen. ENGASJEMEN­TET har betalt seg. I tillegg til 17. mai, egen konsert på Kristi Himmelfart­sdag, «Syng med oss» og mye mer, fikk de i fjor høst spille for H.M. Dronning Sonja da hun gjestet Lista fyr.

I vinter var korpset på tur til Bournemout­h i England. For få uker siden tok de en imponerend­e 12. plass i NM for skolekorps i brassklass­en i Bergen. Under dette oppholdet fikk de marsjere inne i nye Hotell Norge i Bergen da det aerverdige hotellet ble gjenåpnet.

– Dette var ikke verst. Jeg var ikke klar over dette i det hele tatt. Jeg skjønte ingenting, men jeg forsto at han snakket mye om korps. Da skjønte vi at det var hele musikken. Det er fantastisk! Det er utrolig mange flotte foreldre som stiller opp uansett. Den gjengen jeg har med meg i dag, nei det går ikke an å drive et korps så godt! Vi er utrolig stolt over å ha vunnet denne prisen, sier Køhn

På Borhaug er korps kult. NADIA KØHN

 ??  ?? På svaert kort varsel stilte ni av Borhaug Musikkorps medlemmer opp på Torvet. Lite visste de på forhånd at korpset var tildelt årets Kaperpris.
På svaert kort varsel stilte ni av Borhaug Musikkorps medlemmer opp på Torvet. Lite visste de på forhånd at korpset var tildelt årets Kaperpris.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway