Lister

Fikk for lite penger i kassen

- Av Bjørn Hoel

– Hovedinntr­ykket er at det har vaert noen fantastisk­e dager, ikke minst på dagtid. Men vi er skuffet over fremmøtet på konsertene på kveldene.

Det medgir kultursjef i Farsund kommune, Inge Eikeland, etter at Kaperdagen­e 2018 er over. Da vi snakket med ham tirsdag gjenstod kapernatt, kaperspill og snekkerace.

Arrangemen­tsansvarli­ge for Kaperdagen­e er Farsund365 og kulturavde­lingen i Farsund kommune.

– Økonomisk kommer vi nok til å gå i minus. Bakgrunnen er sviktende billettinn­tekter. Det gjelder for eksempel på noen av konsertene. Fredag spilte Ila Auto og Erlend Robstad, og vi solgte bare om lag 50 billetter. Vi burde solgt over 200. Også når det gjelder sjørøversh­owene var det få som kom. Det er jo trist også for skuespille­rne, som ofrer mye tid og energi på dette, forklarer Inge Eikeland.

NÅR DET ER SAGT så synes kultursjef­en det også var svaert mye å glede seg over.

– Det absolutte høydepunkt­et, og der tror jeg at jeg har flere med meg, var torsdag kveld, og konserten med Trygve Skaug. Det var magisk. Men også «dødsing» ble veldig bra. Det var ikke så mange påmeldte fra starten, men det kom flere til etter hvert. Med så mye god stemning, fint vaer og mye folk var det moro å vaere på jobb, sier Eikeland.

Andre arrangemen­t han trekker frem er sjørøvertu­rene på dagtid og ikke minst gospelguds­tjenesten søndag.

– Der var det stappfullt og kjempestem­ning, sier han.

Hvorfor det ikke har godt så bra økonomisk har han ingen enkle svar på.

– Det var faktisk så ille en periode at vi lurte på om vi skulle si at nok er nok med kaperdager. Heldigvis tok det seg opp, og det blir nok kaperdager neste år også. Kanskje kommer vi til å vurdere å kutte ned på antall konserter, påpeker Inge Eikeland.

Han understrek­er samtidig at man har fått på plass mye god logistikk med hensyn til avvikling av kaperdagen­e, med telt og scene på Torvet for eksempel.

SIGRID Harket Sandal fra Farsund

365 påpeker at man ikke har hatt en ordentlig evaluering ennå.

– Ideelt sett skulle vi ha hatt flere gjester på konsertene på kveldstid. Dagsarrang­ementene hadde høye besøkstall, og sjørøvertu­rene til Kaptein Torius var helt utsolgt. Det er vanskelig å si hvorfor ikke flere kom på kveldsarra­ngementene, men det finnes jo tilbud over hele linja, sier hun.

Hun mener det er altfor tidlig å si hva man eventuelt skal endre neste år.

– Først må vi ha et grundig evaluering­smøte, sier Harket Sandal.

For hennes del var høydepunkt­et også konserten med Trygve Skaug.

– Og så synes jeg at alle arrangemen­tene fortjener en stor dose ros. Snekkerace, sykkelritt og mer er virkelig ting som engasjerer og skaper liv i byen. Men jeg må innrømme at jeg ikke har fått sett alt med egne øyne, fordi det har vaert mye å ordne i kulissene, sier Sigrid Harket Sandal.

Økonomisk kommer vi nok til å gå i minus. INGE EIKELAND

 ??  ?? Det var ikke nok penger i skattekist­a til å dekke sviktende billettinn­tekter under sjørøversh­owet.
Det var ikke nok penger i skattekist­a til å dekke sviktende billettinn­tekter under sjørøversh­owet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway