Lister

Holder full fest i sentrum

- Av Karoline Johannesse­n Litland

På lørdag går Byfesten av stabelen i Lyngdal sentrum, og trekning av billotteri­et er bare noe av det som står på programmet.

I fjor kom det inn mellom 15.000 og 20.000 lodd, men i år tror Thor Ove Aas, Birthe Foss og Mette Frøytland det er enda større rift om bilen som den siste tiden har stått utstilt i Miljøgaten i Lyngdal, men som snart skal få en heldig eier.

– Vi har ennå ikke hentet loddene, men jeg tror det er enda flere lodd med i trekningen i år, for vi har levert ut flere blokker med lodd til butikkene, forteller Frøytland og legger til:

– Siste frist for innleverin­g av lodd er lørdag kveld klokken 19, og trekningen er klokken 20. Vi håper mange kommer til sentrum. MEN DET ER IKKE bare billotteri­et som skal trekke folk til sentrum. På lørdagens program står det både jordbaer- og bringebaer­servering, moteshow, sang og musikk fra unge talenter i Lister, ansiktsmal­ing og biler – bare for å nevne noe!

– Mange butikker skal ha utstilling i sentrum, og det pleier å vaere en handelens dag med mange gode tilbud. Vi pleier å springe beina av oss, og det håper jeg vi gjør i år igjen, smiler Foss.

FRØYTLAND skyter inn at det også er aktivitete­r rettet mot barn og mannfolk.

– Elsa fra Disney-filmen Frost skal ha ansiktsmal­ing, og hun er jo veldig populaer. I tillegg blir det Farmen-leker, melkespann­holding, stylter og figurballo­nger. Salto og Selma fra Sørlandsba­det kommer også, sier hun.

For bilentusia­sten forteller hun at de lokale bilforhand­lerne stiller ut, og løpsbiler skal vises frem. Også vaergudene er på arrangøren­es side, og alt ligger dermed til rette for et strålende arrangemen­t.

– I løpet av hele dagen har vi forhåpning­er om at mellom 8.000 og 10.000 mennesker vil ta turen innom, sier Aas.

LØRDAGENS Byfest minner på mange måter om det tradisjons­rike arrangemen­tet Sommerdans­en, men da arrangemen­tet i fjor strakk seg over fem dager, var navnet til forvirring for noen.

– Folk skjønte ikke helt navnet og hva det var, og vi syns det var bedre å kalle arrangemen­tet på dagtid for Byfest, sier Aas.

Men det betyr ikke at den tradisjons­rike Sommerdans­en er lagt på hylla. Som tidligere år finner dansen sted i teltet i rådhuspark­en. I år er arrangemen­tet gratis, og det håper arrangøren­e trekker flere folk. I tillegg har butikkene åpent til midnatt.

– At dansen er gratis, håper vi gjør at folk tenker de kan ta seg en tur innom teltet, uten å måtte legge vekk hele kvelden, sier Foss.

PÅ PLAKATEN står først Friends som spiller countrymus­ikk, og deretter er det flekkefjor­dsbandet På Hell som entrer scenen. Bandet spiller coverlåter fra artister som Delillos, Postgiroby­gget, Mods og Hellbillie­s og har hatt stor suksess på Sørlandet.

– Countrymus­ikken passer for dem som har lyst til å danse, og På Hell lager god stemning for unge som vil ut på kvelden, mener Foss.

Lørdagens program er med andre ord variert og inneholder noe for noen og hver.

– Vi tror og håper dette blir en dag folk kan komme og kose seg i sentrum, avslutter trioen.

 ??  ?? Thor Ove Aas (t.v.), Birthe Foss og Mette Frøytland er klare for Byfest på lørdag.
Thor Ove Aas (t.v.), Birthe Foss og Mette Frøytland er klare for Byfest på lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway