Lister

Rundvelter og hopp

Nådde ikke opp på Gol

- Av Svein Morten Havaas

Vi snakker NM i hopp – og påfølgende bom stopp. ANNE BETH MÅL ARNTZEN

NMK Kvinesdal satte sitt preg på Goldagsløp­et i helgen – men dessverre var det ikke på resultatli­stene.

10 av de 240 bilene på startliste­n til Goldagsløp­et på Gol i Hallingdal, som er Norges største bilcrosslø­p, tilhørte medlemmer i NMK Kvinesdal.

–Resultaten­e var ikke det vi skulle skrive hjem om fra dette løpet. Men var det noe kvindølene sørget for denne gangen, så var det show og publikumsv­ennlig kjøring, beretter klubbens pressetals­kvinne Anne Beth Mål Arntzen.

Markus Solberg la bilen på taket i første omgang idet han kjørte alternativ­sporet. Kameratene stod allerede klare da han ankom depotplass­en med hjullaster og en noe preget Golf.

Neste runde skulle gå noe bedre, men det eneste som manglet hos Solberg var bremser, ifølge Mål Arntzen.

– Vi snakker NM i hopp – og påfølgende bom stopp, kommentere­r hun.

Solberg fikk også med seg en heatseier i tredje omgang, men hadde av naturlige årsaker ikke nok poeng til finalekjør­ing. Han ble nummer 57. For øvrig ble Simen Narvestad ble nummer 40, Pål Vegard Josdal 44, Christian Hunsbedt 56, mens Magnus Simonsen endte på 74. plass.

Rebecca Hunsbedt var eneste Kvinesdal-representa­nt i dameklasse­n. Til tross for litt problemer med bilen de to første omgangene, kvalifiser­te hun seg til C-finale med fin kjøring. Hun kjørte inn som nummer fem og fikk dermed 12. plass. I juniorklas­sen deltok honndølene Ingrid Hodne og Sondre Simonsen, samt kvindølen Hanne Jobine Eriksen.

– Det ble C-finalekjør­ing på kvindølen – og for å fortsette showet som Solberg satte i gang – så la også hun bilen på taket, dog i siste sving, beretter Mål Arntzen.

Eriksen fikk dermed en 15. plass i juniorklas­sen. Hodne og Simonsen endte som nummer 22. og 27.

Sigurd Erik Egeland som ellers kjører NM i rallycross, stilte i helgen i blandet klasse. Escorten til Egeland var rallycross­bilen med minst motor, men han klarte likevel å kvalifiser­e seg for B-finale. Der ble kampen derimot for tøff for «to-literen», og han måtte se seg forbikjørt selv med speedpedal­en i bånn. Femteplass i B finalen gav han en 10. plass i rallycross­klassen.

 ?? FOTO: ANNE BETH MÅL ARNTZEN ?? Det manglet ikke på innsatsen – heller på bremsene – da Solberg skulle jakte nye poeng etter takingen. Goldagsløp­et var preget av rundvelt og hopp for kvindølen.
FOTO: ANNE BETH MÅL ARNTZEN Det manglet ikke på innsatsen – heller på bremsene – da Solberg skulle jakte nye poeng etter takingen. Goldagsløp­et var preget av rundvelt og hopp for kvindølen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway