Lister

– Deilig å komme i gang

Rasmussen håper på enda mer spilletid i år

- Av Olav Hoel

Sist helg var det sesongstar­t for lyngdølen Mathias Rasmussen og Nordsjaell­and i dansk Superliga, en sesong 20 åringen ser frem til.

Søndag ble det derimot bare uavgjort 1–1 i hjemmemøte­t med Esbjerg.

– Det er alltid deilig å komme i gang med kampene igjen. Det er selvfølgel­ig det man gleder seg til og trener for. 1-1 i serieåpnin­gen føltes helt klart som et tap for oss, ikke bare fordi vi hadde sjansene og ballprosen­ten og alt det der på våres side, men fordi det var på hjemmebane og vi føler selv vi er et bedre lag. Det var derfor hardt for oss å ikke ta alle tre poengene, men vi manglet litt kvalitet i siste tredjedel og klarte ikke å få satt inn 2-0, sier Rasmussen til Lister.

– Rotete kamp

Han startet oppgjøret på benken, men kom inn for en skadet Mathias Jensen etter 25 minutter. Lyngdølen er derimot ikke helt fornøyd med egen prestasjon i de 65 minuttene han fikk spille.

–Jeg følte det ble en litt rotete kamp hvor jeg ble flyttet mye rundt i posisjoner og fikk ikke kampen helt inn i mitt spor. Det er selvfølgel­ig alltid noen gode involverin­ger å ta med seg, men jeg skulle ønske at jeg hadde bidratt med et mål eller en assist, sier Rasmussen.

Vil starte –Er du skuffet over at du ikke fikk starte kampen?

– Jeg var ikke skuffet fordi jeg ikke har vaert helt i toppform i sesongoppk­jøringen mens andre har prestert bedre, men det er selvsagt aldri gøy å starte på benken. Selv om man fortjener det eller ikke, så vil man jo bare spille mest mulig. Jeg har enda ikke startet flere kamper på rad, så mitt neste steg i karrieren vil vaere å få flere kamper fra start slik at jeg kan få tid til å virkelig vise hva jeg kan, sier Rasmussen.

Han føler at formen er så og si på topp nå, og at det ikke er så mye som skal til før han er der han ønsker å vaere.

– Fortsetter jeg å vaere skadefri og får et par kamper til i beina, så er den helt på topp. Muligheten­e fremover er gode, og enda bedre enn i fjor hvor jeg var med i alle kampene utenom to. Får jeg et godt innhopp, så kan jeg fort vaere der. Jeg håper bare på mer spilletid, og at jeg ut fra det kan vise meg som en enda mer voksen spiller som er mer aggressiv og som virkelig tør å prøve når jeg spiller, sier Rasmussen.

– Hard trening

For han føler at han har lagt bak seg en god sesongoppk­jøring.

– Jeg har hatt en god oppkjøring med masse hard trening og noen gode kamper og null skader, så er meget fornøyd må jeg si. Tiden fremover blir veldig åpen og spennende, sier Rasmussen.

Sist sesong ble Rasmussen og Nordsjaell­and nummer tre i den danske Superligae­n, ti poeng bak Brøndby og Midtjyllan­d, og seks poeng foran Ståle Solbakkens FC København. Han tror derimot ikke at laget skal klare å følge opp dette denne sesongen.

– Vi er unge spillere som overrasket veldig sist sesong, så det vil nok vaere urealistis­k og tro på topp tre igjen. Jeg tror at vi bare skal fortsette å tenke på at vi vil levere god fotball. Vi drømmer alle sammen om noe stort, men plassering­smessig er det vanskelig å si. Vi står sterkt, men helt klart ikke like sterkt sammenlign­et med hvor mange poeng vi tok før og etter at vi solgte et par viktige spillere. Samtidig kan det vaere at vi er flere som stepper enda mer opp nå, avslutter Rasmussen.

 ?? FOTO: BOESENFOTO.DK / KOMMISSION ?? Lyngdølen Mathias Rasmussen håper å få vist seg mer frem i danske FC Nordsjaell­and denne sesongen.
FOTO: BOESENFOTO.DK / KOMMISSION Lyngdølen Mathias Rasmussen håper å få vist seg mer frem i danske FC Nordsjaell­and denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway