Lister

Møte om «Harrier»

- Av Bjørn Hoel

Ifølge kommunikas­jonsavdeli­ngen i Sjøfartsdi­rektoratet skulle det i går ettermidda­g bli holdt et møte hvor «Harriers» videre skjebne kunne bli avgjort.

Som avisen tidligere har skrevet ble avreisen til «Harrier» utsatt fordi man hadde renset skroget uten alle nødvendige tillatelse­r. Sjøfartsdi­rektoratet gjennomfør­te en inspeksjon av skroget på «Harrier» forrige mandag, hvor det ble avdekket at skroget hadde blitt spylt.

Seniorrådg­iver Kjetil Sørensen hos Sjøfartsdi­rektoratet bekrefter at de har blitt underrette­t om at det er gjennomfør­t en delvis rensning av skroget.

–Men det stilles ingen krav til fjerning av begroing, og vi har ikke gitt noen godkjennin­g. Dette er etter vår oppfatning noe som kommer fra driften av skipet, og omfattes derfor i utgangspun­ktet av reglene i skipssikke­rhetsloven. Ellers har vi ikke noen formening om lokale forurensni­ngsmyndigh­eter har hjemmel til å stoppe aktivitete­n etter havneog farvannslo­ven eller forurensin­gsloven, opplyste Sørensen til Lister i forrige uke.

«Harrier» er for øvrig et fartøy som skal forholde seg til krav satt av FNS sjøfartsor­ganisasjon IMO, hvor det blant annet stilles krav til type bunnstoff brukt på skipet.

Som kjent har «Harriers» eiere Julia Shipping betalt GMC, som har hatt et slags operativt ansvar for skipet siden april 2017, mottatt sju millioner kroner, som sistnevnte mente de hadde krav på.

Vi følger saken og vil oppdatere om siste utvikling på våre nettsider Lister24 i dag.

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Sjøfartsdi­rektoratet holdt om «Harrier» i går.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Sjøfartsdi­rektoratet holdt om «Harrier» i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway