Lister

Haerverk og urinering

Nabo er lei av fulle menns oppførsel

- Av Victoria Becker Meberg

Elen Dahlin opplever stadig at aggressive menn bråker og tisser like ved huset hennes i Kjørbos gate.

– Jeg roper av og til at de må roe seg, men da blir det bare verre, sier Elen Dahlin som er oppgitt og lei av all bråket som finner sted hver helg utenfor huset hennes.

Hun flyttet til sentrum for omtrent et år siden og trives godt i byen, bortsett fra i helgene. Dahlin forteller at hver fredag og lørdag kan hun våkne på natten til at unge menn røsker løs søppelkass­en som står utenfor huset hennes, og sparker rundt på den. Det lager et voldsomt bråk.

Raseri

–For noen uker siden våkna jeg til et smell. Da hadde to menn i trettiåren­e snurra rundt på noe som kunne ligne et kumlokk, også kasta det ned på bakken. De står med taxiholdep­lassen så de venter sikkert på en taxi, men det tar jo så lang tid før taxiene kommer. Da blir de sikkert sure. Men det er jo veldig rart at unge oppegående menn må få ut raseriet sitt ut på offentlig eiendom.

Dahlin ønsker ikke å stå fram på bilde og forteller at hun pleier å åpne vinduet og be dem roe seg, da får hun alltid slengt noen stygge kommentare­r tilbake. Hun er også plaget med at disse unge mennene står og tisser langs kanten og oppover veggene på det gule huset hvor «hushjelpen» var før.

Tisser

– En lørdagskve­ld så jeg tre menn stå å tisse på veggen på tre forskjelli­ge tidspunkte­r. Det var sikkert flere som jeg ikke så. Dette lukter det jo urin av og det er ikke bare et problem for meg, men for alle som går forbi. Jeg tror ikke handelstad­en er så fornøyd når det kommer turister til byen også kan de lukte urin langs veien.

Hun håper at disse mennene som tar seg friheten til å tømme seg langs veien forstår at det er ulovlig og kan bli bøtelagt. Blir du tatt for å urinere på offentlig sted kan det koste deg 4.000 kroner. I tillegg til lukten av urin så blir det spredd søppel rundt i gata når guttene «trasher» søppelbøtt­ene. Ikke bare ser det stygt ut men måkene kommer å sprer det rundt. De drar det med ned til byen og Dahlin mener dette ikke er ålreit for noen.

– De tror sikkert at ingen ser de, men det gjør jeg, og jeg syns ikke det er greit. Dette er ikke et engangs tilfelle, men det skjer hver helg. Jeg håper disse ungguttene kan ta seg sammen og vise hensyn til alle som bor rundt i byen.

Det er rart at unge oppegående menn må få ut raseriet sitt ut på offentlig eiendom. ELEN DAHLIN

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Slik så det ut sist søndag morgen. Nabo til drosjeplas­sen Elen Dahlin reagerer på haerverk og urinering.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Slik så det ut sist søndag morgen. Nabo til drosjeplas­sen Elen Dahlin reagerer på haerverk og urinering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway