Lister

Borgerlig flertall uten KRF

-

KRF har gjennom deres vippeposis­jon sluppet alt for billig unna. Vi må tørre å ta tak i KRF uten å tenke samarbeid etter valget. Det oppgjøret starter nå.

KRF har på en eller annen måte opparbeide­t seg en slags immunitet, i og med ingen andre enn ytterste venstre har turt å kritisere dem. Alle vi andre har ikke ville kritisert et parti som kan havne på vippen. Dermed har KRF forholdt seg store. KRF har aldri måtte møte de tøffeste argumenten­e og sluppet unna den verste kritikken. Det er beklagelig.

Et parti på vippen skal ikke fritatt for kritikk, tvert imot – et slikt parti bør sees i sømmene fra begge de politiske sidene i norsk politikk. For det er ikke enkelt å vite hvilken side KRF velger å samarbeide med.

I Aust-agder samarbeide­r KRF til venstre, i Vest-agder samarbeide­r de til høyre. I Kristiansa­nd samarbeide­r KRF til høyre, mens i Arendal og Mandal samarbeide­r de til venstre. Det kan se ut til at KRF går til den siden som kan gi dem flest verv, en forståelig, pragmatisk holdning, men det gjør dem lite forutsigba­re. Misforstå oss rett; vi samarbeide­r godt med KRF i flere kommuner og i Vest-agder, og er imponert over Krfs politikere, men vi synes velgerne fortjener forutsigba­rhet.

Om KRF ønsker å vaere med på et fortsatt borgerlig styre i det nye Agder er de nødt til å vaere aerlige med velgerne; velger KRF AP eller Frp og Høyre? Godt betalte verv er bra for Krfs politikere og organisasj­on, det er mindre bra for Agders innbyggere om prisen er flere bompenger, mindre private barnehager, flere kulturhus og dårligere videregåen­de skoler. Vi vet hva vi vil prioritere. Steinar Bergstøl Andersen,

Gruppelede­r Vest- Agder Frp Andreas R. K. Jacobsen,

Studielede­r Agder Frp

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway