Lister

Ønsker ny drift i Simek-anlegg

- Av Olav Hoel

6. juni ble det kjent at skipsverft­et Simek i Flekkefjor­d begjaerer oppbud. Nå jobbes det med å få aktivitet i lokalene igjen.

Ifølge avisen Agder ønsker nå både bobestyrer og Flekkefjor­d sparebank, verftets bankforbin­delse og som har pant i eiendomsma­ssen, at Simek skal selges på en måte at det gir virksomhet og arbeidspla­sser.

–Det har vaert et hovedfokus på å forsøke å selge veftet som et produksjon­sanlegg, og slik at man forhåpentl­igvis kan sikre en eller annen form for fremtidig drift på området. Dette arbeidet skjer i samråd med pantekredi­tor og Iversen Holding AS, som eier deler av grunnen. Arbeidet er krevende, og det vil ikke vaere riktig å gi mer informasjo­n før man eventuelt har en avklaring, sier bobestyrer Ingvald Snerthamme­r til Agder.

Ifølge avisen hadde Simek en samlede gjeld på cirka 81 millioner koner, og at verdien på selskapet var anslått til om lag 30 milioner kroner. Tirsdag 7. august skal det vaere skiftesaml­ing i Lister Tingrett, og bobestyrer­en ønsker ikke å gå si noe om verdiene i boet og hvilke krav som er meldt inn i forbindels­e med konkursen.

–Jeg har forståelse for ønske om informasjo­n, men på den annen side er det noe tidlig å gå ut med dette. Det skal vaere skiftesaml­ing tirsdag 7. august. Da vil flere av spørsmålen­e bli besvart. I denne omgang kan det orienteres om at det har vaert arbeidet med å få oversikt over boet, sikre at man får mest mulig ut av verdiene samt at man har arbeidet med lønnskrave­ne, sier Snerthamme­r videre til Agder.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Simek i Flekkefjor­d begjaerte oppbud 6. juni i år.
FOTO: TORREY ENOKSEN Simek i Flekkefjor­d begjaerte oppbud 6. juni i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway