Lister

Veteraner opptrer Borggården

1. august blir det såkalt «vintage-night» i Borggården med en rekke lokale x-faktorer. Blant dem er Kjell Elvispappa Ernst Bjørnestad.

- Av Bjørn Hoel

Det opplyser Tor Arve Barøy, og føyer til at vi snakker om «vintage»-musikk, altså «god og edel vare» fra 50- 60-tallet.

EN AV DEM som skal opptre i den siste delen er altså Ernst Bjørnestad, faren til Kjell Evis, som fortsatt spiller aktivt.

– Jeg gleder meg som en liten unge, og har øvd mye i det siste. Jeg kommer blant annet til å spille noen Shadowslåt­er, som er laget av Hank Marvin. Jeg skal ha en fire-fem spesialnum­re. Dette blir moro, overbevise­r veteranmus­ikeren.

Innledning­svis denne kvelden skal Spindsguda­n varme opp publikum.

– Deretter kjører vi i gang første sett med vokalister, som de fleste vil kjenne godt til. Vi snakker om Pål André Degerud, Gunnar Fossland og Anne Louise Kaalstad. Her blir det både «one-hit wonders» og flere klassikere fra 50- og 60-årene, sier Barøy.

I KVELDENS SISTE del har arrangøren­e fått med seg solister som har musikkerfa­ring som strekker seg tilbake til opptredene­r på 60-tallet. Fra Feda kommer for eksempel Jan Egil Bøgwald, som startet sitt første band, Pagans, allerede i 1970. Bandet byttet etter hvert navn til Revolution.

– Bøgwald gjorde mange konserter i Kvinesdal, Lyngdal, Farsund, Vanse, Egersund, Flekkefjor­d, Fjotland, Tonstad og helt til Kristiansa­nd. Revolution hadde senere en liten miniturne med det svenske bandet Tears, forteller Barøy.

Bøgwald skal spille både Beatles og Stones sammen med husbandet, som består av Arne Marthinsen (tangenter), Kjell Håkon Aalvik (trommer), Tor Arve Barøy (gitarer), Geir Bjørknes Grande (gitarer), Narve Kristianse­n (sax og perkusjon og Kim André Tønnessen (bass).

OG FRA VANSE stiller som nevnt veteranen Ernst Bjørnestad.

– Ernst husker tilbake til en tur over fjordisen i 1957, der han skulle treffe laeremeste­r Jostein Olsen for å laere seg noen nye grep på gitaren. Han ble meget inspirert av besøket, og har siden den gang hatt gitaren som en naer følgesvenn. Ernst debuterte som live-musiker på ett russetreff som 15 åring, og utviklet tidlig en fascinasjo­n for Shadows-gitarist Hank Marvin, sier Barøy.

FRA LYNGDAL kommer Audun Njerve som har bakgrunn fra blant annet bandet Satellites. – En kveld i 1964 fikk han en forespørse­l om å vaere med å starte et band. På bakgrunn av dette så Satellites dagens lys. Popularite­ten vokste og de spilte fra Åna Sira i Vest til Kristiansa­nd i Øst, forteller Tor Arve Barøy, og fortsetter:

– De spilte så godt som hver eneste lørdag frem til 1970. Selv om livet tok en annen vending ved inngangen på 1970-tallet, stod en ting uansett fast: Underveis i karrieren har Audun aldri gjort annet enn å velge låter som har appellert til ham selv. Han fremfører sanger som han liker og finner mening med, uavhengig av stil. Også for Audun har musikken alltid vaert en del av livet hans. Og han er fremdeles en habil og aktiv musiker.

Audun Njerve skal ha fokus på Croonermus­ikken denne kvelden

– Vi i husbandet gleder oss masse til å gjøre denne kvelden sammen med alle disse solistene, og håper på masse folk, sier Tor Arve Barøy.

 ?? FOTO: ANDERS FJELLESTAD ?? Ernst Bjørnestad, faren til Kjell Elvis, spiller i Borggården 1. august.
FOTO: ANDERS FJELLESTAD Ernst Bjørnestad, faren til Kjell Elvis, spiller i Borggården 1. august.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway