Lister

Jubileumsd­ager i skjaergård­en

- Av Torrey Enoksen

Det startet med en fotballtur­nering i 1999, men har utviklet seg til en hel festival. Årets Korshamn-dager holdes for 20. gang.

– Det er 20. gang fotballtur­neringen Tequila Cup holdes. Den holdes her på Bronemyra rett ved Grendehuse­t. Det er fortsatt plass til ytterliger­e to lag. Når det gjelder den første Tequila Rocken, mener jeg den ble holdt i 2009, sier Atle Kristensen.

– Det stemmer det. Stian Fjelldal har vaert en av de ivrigste og mest trofaste artistene vi har hatt her ute på konserten her på lørdagskve­ldene. I år er det ikke ham, men Luxus Leverposte­i som blir hovedattra­ksjon, sier Kalle Pedersen.

LIKE SIKKERT som det naermer seg Olsok og den siste helgen i juli, like sikkert gjør øyfolket på Revøy og Saelør seg klar for sin etter hvert så tradisjons­rike festival. Musikk, fotball, sjømat, basar som avsluttes med Olsoksguds­tjeneste i restene etter kirken som kong Olav Haraldson reiste på Saelør vinteren 1029–1030. Det er noe av det som vil skje fra torsdag kveld til søndag ettermidda­g.

– Noe av det aller viktigste med denne festivalen er at knytter folkene som har tilknytnin­g til øyene på en spesiell måte. 30-40 personer vil jobbe dugnad for å dra hele denne festivalen i land. Det er veldig bra, for vi er ikke så mange mennesker fastboende her ute på øyene, sier Pedersen og ser bort på Rolf Øveland.

– På kveldstid skal han vaere vakt her på Tequila-cupen og -rocken, og på søndagen skal han vaere kirketjene­r under Gudstjenes­ten på Saelør. Folk har mange funksjoner her ute, sier Pedersen.

– Jeg regnes jo som Korshamns største «alkoholmis­bruker» under festdagene. Noen må jo ha oppgaven med å rydde opp, ler Øveland.

ÅRETS KORSHAMN-DAGER starter torsdag kveld når Hellan skal stå på scenen ved puben nede i Sundet. Kvelden etterpå er det Moi-sira gruppa Love Guns som skal spille opp til dans på brygga ved butikken inn mot parkerings­plassen ved Korshamn rorbuer.

Samme kveld er det ventet en aldri så liten kortesje av båter og folk til Saelør, og den årlige basaren i skolehuset.

LØRDAG er selve Tequila dagen med fotball turnering og konsert på jordene ved Korshamn grendehus.

Der skal Kjellemann alias Kristian Mathiassen som ofte spiller sammen med Spindsguda­n opprett. Det samme skal Tor Arve & han André og han tredje bestående av Tor Arve Barøy og André Nedland få det til å svinge med R&B og soul.

Like før midnatt skal Bob Kåre, Stålull og resten av gjengen fra Kvinesdal i Luxus Leverposte­i innta festivalom­rådet.

– Det er vondt å si hvor mange mennesker som vil komme på rocken lørdag kveld. Jeg mener vi er en av de få festivalen­e her til lands hvor det er satt opp egne busser mellom sentrum og festivalom­rådet. De skal sørge for at alle kommer seg greit hjem, sier Pedersen.

Noe av det aller viktigste med denne festivalen er at knytter folkene som har tilknytnin­g til øyene på en spesiell måte. ROLF ØVELAND

 ??  ?? Anne Sofie Knutsen (foran t.v.), Rolf Øveland, Vigdis Kristensen, Kalle Pedersen, Raymond Knutsen, Linn Iren Tyrhaug, Ketil Tetlie (bak t.v.), Per Vidar Evardsen, Atle Kristensen, Yvonne Knutsen Pedersen, Tor Jervid Gabrielsen og Trond Pedersen er noen...
Anne Sofie Knutsen (foran t.v.), Rolf Øveland, Vigdis Kristensen, Kalle Pedersen, Raymond Knutsen, Linn Iren Tyrhaug, Ketil Tetlie (bak t.v.), Per Vidar Evardsen, Atle Kristensen, Yvonne Knutsen Pedersen, Tor Jervid Gabrielsen og Trond Pedersen er noen...
 ??  ?? Luxus Leverposte­i er årets hovedband under Tequila Rock.
Luxus Leverposte­i er årets hovedband under Tequila Rock.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway