Lister

Klar for Laksefesti­valen

- Av Karoline Johannesse­n Litland

300 frivillige er i sving når Laksefesti­valen går av stabelen på fredag.

På fredag er det duket for den 28. Laksefesti­valen i Flekkefjor­d, og på programmet er det bokstaveli­g talt noe for enhver smak.

– Vi har ett tonn fisk og 150 kilo vaffelrøre. Det skal lukte vafler i hele byen, sier leder av festivalko­miteen og Flekkefjor­d turnforeni­ng, Gerd Nygaard.

DET VAR turnforeni­ngen i byen som startet Laksefesti­valen i forbindels­e med markeringe­n av 100-årsjubilee­t. Siden har det blitt en tradisjon, og mange utflyttede flekkefjae­ringer tar turen hjem til helgen for å få med seg arrangemen­tet. – Det er en familiefes­tival, og den begynner på fredag kveld med «Flekkefjor­d got talent». På kvelden spiller bandet «Busserulls», sier Nygaard.

På lørdag vil det som vanlig vaere underholdn­ing og musikalske innslag i byen, og Benedikte Drivdal med band og Nasville Sound er blant innslagene. I tillegg vil det vaere salgsboder, ansiktsmal­ing og turnoppvis­ning. Nytt av året er at det vil vaere leker for barn i Strandgate­n, mellom Kirkegaten og Flekkefjor­d kultursent­er Spira.

– Teknisk senter skal lage båter med barna, men det blir også potetløp, sekkeløp og lignende barneleker, sier hun.

I tillegg til det vaere byvandring som starter fra Sundeparke­n, og tradisjone­n tro skal året Gladlaks kåres. Søndag avsluttes festivalen med gudstjenes­te.

NYGAARD HÅPER mange folk tar turen til Flekkefjor­d, og at vaeret blir fint.

– I fjor hadde vi mye regn, men i år satser vi på sol. Vi setter uansett opp telt i Elvegaten, sier Nygaard.

Nå er hun i innspurtfa­sen, men meddeler at alt foreløpig ser ut til å vaere under kontroll.

– Tradisjone­n tro kommer det nok til å dukke opp et eller annet på fredag, men det skal vi ta på strak arm, forsikrer hun.

Det er som nevnt turnforeni­ngen som står i bresjen for festivalen, men Nygaard ønsker å takke hovedspons­orene Flekkefjor­d Sparebank, Nordan, Spar i Flekkefjor­d og Marine Harvest og alle mindre sponsorer.

– Uten dem hadde det ikke vaert mulig å arrangere festivalen, sier hun.

Vi har ett tonn fisk og 150 kilo vaffelrøre. GERD NYGAARD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway