Lister

– Større, bedre, raskere

Lista Motorfesti­val blir Nm-arena – arrangeres for tredje gang Helgen 10. til 12. august arrangeres Lista Motorfesti­val for tredje gang i Lista fly- og naeringspa­rk.

- Av Olav Hoel

–Som vi lovet i fjor blir årets arrangemen­t større, bedre og raskere, vi kan allerede konkludere med at den lovnaden skal vi holde, sier Tage Thorkildse­n i Lista Motorfesti­val til regionavis­en Lister.

Fikk NM

NM i Street Legal skulle i år blitt arrangert i Fyresdal. Dette måtte derimot avlyses, og dermed har Jaeren Dragracekl­ubb fått i oppdrag å arrangere dette på Lista under Lista Motorfesti­val.

–NM i Street Legal blir avholdt som et individuel­t stevne hvert år der Norges beste gatebil og fører blir kåret. Historisk sett har dette blitt arrangert på Gardermoen, men i år har vi altså vaert så heldig å få dette til Lista. Som motorfesti­val betyr det veldig mye for oss å få et nasjonalt stevne som NM til Lista da dette er ventet å ville generere økning i antall påmeldte biler. Erfaringsm­essig ser vi at det i NM ofte er påmeldt raskere biler og førere enn om det var et lokalt stevne, noe som igjen er med å løfte opplevelse­n for publikum. For første gang vil det også bli mulig for deltagere i både drifting og dragracing å overnatte i eget depot som vil ligge rett ved siden av gjeldende bane område. I tillegg til dette vil de i år også tilby campingpla­ss for gjester inne på området. Det betyr også at vi som arrangør må planlegge bygging av et større depot med dertil tilhørende kostnader, sier Thorkildse­n.

I år skal også «Sør Norsk Mester i Breisladd» kåres på Lista Motorfesti­val.

– Det vil bli drifting både lørdag og søndag i alle klasser. Også vanlige veibiler er velkommen og kan løse engangslis­ens for å teste seg mot de store kanonene. Har du ikke egen bil, kan du booke tid gjennom Driftingsk­olen, som da stiller med bil, utstyr og opplaering, sier Thorkildse­n.

– Jagerfly

Totalt håper de på i overkant av 130 løpsbilder. Høydepunkt­et er ifølge Thorkildse­n kvalifiser­ingen til Breisladdk­onkurranse­n på lørdagen og finalen på søndagen.

– Som en grande finale har vi bestilt jagerfly med jetmotor til å utføre en flyoppvisn­ing på søndagen med en grandios avslutning i form av antenning av en 200 meter lang eksplosjon. Samme fly vil også foreta en fly-by under åpningen av søndagens arrangemen­t. Det er også mulighet for å betale for en tur i jetflyet, sier Thorkildse­n.

– Hva kan du ellers si om det som skal skje den helgen?

– Nytt av året er at vi kan tilby overnattin­g for både fører og tilskuere inne på området, da i form av tilskuerca­mping og racedepot. Vi vil også i samarbeid med Rederiet, Brygghuset og Farsund Fjordhotel­l tilby et stort festivalte­lt der det på dagtid servers mat, og på kveldstid levende musikk mens man nyter en øl eller annen drikke og mat.

Arrangøren håper på rundt 3000 tilskuere, og oppfordrer folk til å komme uansett vaer.

– Vi er en liten gjeng med entusiaste­r som gjennom denne festivalen ønsker å tilby et stadig større program med dertil tilhørende økonomisk risiko. Street Legal dragracing kjøres uansett vaer og vi håper derfor at folk kommer om vaergudene for en gangs skyld ikke spiller på lag. Vi krysser selvfølgel­ig fingrene for godt vaer da det som oftest hjelper på besøkstall­ene, men minner folk om at det er med motorfesti­valen som med alt annet man ikke kjøper eller bruker- det er en risiko for at tilbudet forsvinner, avslutter Thorkildse­n.

Som motorfesti­val betyr det veldig mye for oss å få et nasjonalt stevne som NM til Lista. TAGE THORKILDSE­N

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Tage Thorkildse­n ser frem til Lista Motorfesti­val.
FOTO: TOM ARILD STØLE Tage Thorkildse­n ser frem til Lista Motorfesti­val.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway