Lister

1,25 millioner kroner i kollekt

Sommerstev­net i Sarons Dal samlet i år inn totalt 1,25 millioner kroner i kollekt og 509.000 i økte årlige gaver fra nye givere.

- Av Svein Morten Havaas

– Tallene fra stevnet viser at vi hadde en økning i kollekter på godt over 50 prosent fra stevnet i fjor, sier administra­tiv leder i Troens Bevis Verdens Evangelise­ring, Glenn Tønnessen til avisen Agder, som først omtalte saken.

Totalt med både kollekt og økte faste gaver gjennom året, samt kinoforest­illingen «I can only imagine» kommer inntektene på sommerstev­net på i overkant av to millioner kroner, ifølge Tønnessen. Det er en økning på rundt 30 prosent.

I tillegg var campinginn­tektene omtrent som fjoråret og man regner med litt økning i kiosksalge­t, men de siste tallene er ikke klare.

Den nye bokhandele­n til Hermon forlag omsatte dessuten for 1,2 millioner kroner under årets stevne – en økning på rundt 20 prosent.

Av enkeltkoll­ekter gikk den første – på åpningsmøt­et – til den nye møtehallen som i år har fått et solid ansiktsløf­t. Det ble da samlet inn 100.000 kroner i gave og 103.000 kroner i faste årsgaver til hallprosje­ktet.

Tønnessen anslår at antall besøkende er på mellom 7.000 og 8.000 personer gjennom stevneuken. Kveldsmøte­ne er best besøkt og hadde i år et snittbesøk på 1.200 personer – mot 1.000 i fjor. Barneleire­ne «Planetene» samlet i år 750 barn og unge. Det er en nedgang fra 800 i fjor.

Troens Bevis har for 2018 et årsbudsjet­t på 41 millioner kroner - 4,7 millioner lavere enn i fjor. Det skyldes blant annet at Miracle Channel er skilt ut som egen virksomhet, som Kvinesdal2­4 tidligere har omtalt.

 ??  ?? Sommerstev­net i Sarons Dal hadde samlede gave- og kinoinntek­ter på i overkant av to millioner kroner. Bildet er fra søndagens avslutning­sgudstjene­ste der Egil Svartdahl talte.
Sommerstev­net i Sarons Dal hadde samlede gave- og kinoinntek­ter på i overkant av to millioner kroner. Bildet er fra søndagens avslutning­sgudstjene­ste der Egil Svartdahl talte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway