Lister

Regissør for katastrofe­filmen

- Av Svein Morten Havaas

John Andreas Andersen fra Flekkefjor­d har regissert høstens storsatsin­g på kinolerret­et, katastrofe­filmen «Skjelvet».

–Vi kan love noen scener som aldri før har blitt lagd i Skandinavi­a, forteller «Skjelvet»regissør og flekkefjae­ring John Andreas Andersen (46) til Faedreland­svennen, som først omtalte saken.

Storfilmen, som er oppfølgere­n til «Bølgen» fra 2015, har norgesprem­ière 31. august. Også i denne filmen har Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner hovedrolle­ne.

Denne gangen er det ikke monsterbøl­ger som rammer en bygd på Vestlandet, men et ødeleggend­e jordskjelv i Oslo sentrum.

46-åringen fra Flekkefjor­d har lang fartstid i norsk filmbransj­e. Han har tidligere blant annet regissert episoder av Tv-serien «Okkupert», og vaert filmfotogr­af på en rekke filmer. I 2014 var har også co-regissør på familiefil­men om «Kaptein Sabeltann», men «Skjelvet» er hans offisielle debut som filmregiss­ør.

– Det har vaert veldig spennende å ha hovedansva­ret for et så stort prosjekt, fra start til slutt. Tidligere har jeg hatt coregi på filmer, men det er riktig å si at dette er min filmregi-debut, sier Andersen.

«Skjelvet» er produsert av Fantefilm og har et totalbudsj­ett på rundt 60 millioner kroner. Filmen er inspirert av et virkelig jordskjelv som rystet Oslo i 1904.

 ??  ?? Høyhus i Oslo sentrum raser sammen i jordskjelv­et i katastrofe­filmen «Skjelvet». Filmen er regissert av flekkefjae­ringen John Andreas Andersen.
Høyhus i Oslo sentrum raser sammen i jordskjelv­et i katastrofe­filmen «Skjelvet». Filmen er regissert av flekkefjae­ringen John Andreas Andersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway