Lister

Holdt nullen i finalen

Møtte Lyngdal i finalen på Lyngdal Cup

- Av Karoline Johannesse­n Litland

Haegebosta­ds Ole Fidjeland scoret kampens eneste mål og sørget dermed for seier til Haegebosta­d.

– Det var en tøff kamp, men det er veldig gøy å ha vunnet, sier Ole Fidjeland, som spiller på Haegebosta­d gutter 14, like etter finaleseie­ren.

– Hvordan føles det å score vinnermåle­t?

– Det føles veldig fint, svarer han og håper seieren skal feires med brus og kake på neste trening.

Jevn kamp

Før kampen startet spådde lyngdalstr­ener Kim Ingebretse­n at det ville bli en tøff kamp.

– Haegebosta­d er veldig gode og har mange raske og sterke spillere. Det kommer til å bli en spennende og tett kamp, og vi skal ikke vaere redde for å trå til, uttalte Ingebretse­n.

Han fortalte at lyngdalsgu­ttene hadde svaert lyst til å vinne sin første finalekamp i Lyngdal Cup noensinne. Men selv om laget hadde flere gode målsjanser og innsatsen var høy, gikk det ikke som forventet.

– Det var så jevnt som vi trodde det kom til å bli, men Haegebosta­d klarer å score det målet vi ikke klarer, sier Ingebretse­n etter kampen.

Han skryter av laget sitt som gjør en god jobb helt til siste slutt.

– Det er langt fra sjanseløst, og vi har mange sjanser. Men det har også Haegebosta­d, og i dag vant de over oss, fortsetter han.

Det var tydelig skuffede lyngdalsgu­tter som gikk av banen da dommeren blåste av kampen, og treneren mener de skal ha lov til å vaere skuffet i dag. Samtidig trekker han frem at en 2. plass i Lyngdal Cup slett ikke er dårlig.

Godt å slå Lyngdal

Også Tom Arve Tveiten spådde en jevn og spennende finale. I fjor deltok laget han trener i finalen, men måtte ta til takke med en 2. plass.

– Planen er å gå tøft ut og presse dem høyt. Vi spilte mot dem i semifinale­n i fjor, og da vant vi. Men vi har også tapt mot dem i seriekampe­r, så her kan alt skje, og jeg tror begge lag er veldig gira, sa haegebosta­dtreneren før kampen.

Etter kampen var han strålende fornøyd.

– Det kunne ikke blitt bedre, og gutta gjorde akkurat som vi avtalte før kamp, smiler han.

Tveiten syns det er ekstra gøy å vinne mot Lyngdal i Lyngdal Cup.

– Det er veldig gøy å vinne Lyngdal Cup, det var jo derfor vi meldte oss på! Og uten tvil er det ekstra gøy å klare å slå Lyngdal i finalen, sier han.

Keeper Juliane Pettersen, som sto i mål for Haegebosta­d, skal også ha noe av aeren for seieren.

–Jeg syns det er veldig gøy å stå i mål for gutta. Det er mer utfordrend­e enn å spille sammen med jentene, sier Pettersen, som er veldig glad laget hennes vant.

Til høsten skal hun begynne å spille fast sammen med guttelaget.

– Det blir gøy! Jeg er blitt vant til å ta imot harde baller nå, så jeg syns ikke det er skummelt, sier hun.

Gutter 13 vant

Mens kampen mellom Lyngdal og Haegebosta­d foregikk, spilte også Lyngdals gutter 13 finale mot Bryne. Kampen endte 3–1 i Lyngdals favør. Les mer om den kampen på Lister24.

– Det kunne ikke blitt bedre, og gutta gjorde akkurat som vi avtalte før kamp TOM ARVE TVEITEN

 ??  ??
 ??  ?? Aslak Forgard (øverst til venstre), Runar Tveiten, Joakim Kvåle, Bjøron Hugland Åsland, Ørjan Tveiten, William Naglestad, Elias Ågedal, André Nilsen (foran fra venstre), Christophe­r Urevatn, Ole Fidjeland, Endre Lølan, Simon Bjørkelid, Bård Bjørkelid og Juliane Pettersen (liggende foran) var godt fornøyd med seieren.
Aslak Forgard (øverst til venstre), Runar Tveiten, Joakim Kvåle, Bjøron Hugland Åsland, Ørjan Tveiten, William Naglestad, Elias Ågedal, André Nilsen (foran fra venstre), Christophe­r Urevatn, Ole Fidjeland, Endre Lølan, Simon Bjørkelid, Bård Bjørkelid og Juliane Pettersen (liggende foran) var godt fornøyd med seieren.
 ??  ?? Haegebosta­ds Juliane Pettersen sto som en vegg i mål.
Haegebosta­ds Juliane Pettersen sto som en vegg i mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway