Lister

Inviterer til åpent møte

- Av Olav Hoel

I forbindels­e med torsdagens ministerbe­søk, har Farsund Høyre tatt initiativ til både bedriftsbe­søk og åpent møte for å belyse viktige områder for naeringen.

Bakgrunnen for dette er at Farsund Høyre er i gang med å utarbeide et program for den neste kommunesty­reperioden, og til dette arbeidet ønsker de innspill og kunnskap slik at de kan finne de rette satsingsom­rådene.

– Naering er spesielt viktig, fordi lønnsom naering er selve grunnlaget for både utvikling og velstand. Som et ansvarlig politisk parti er det vår oppgave å legge til rette for gode løsninger som innbyggern­e er tjent med, sier Reinhard Lillebø i Farsund Høyre til Lister24.

Han påpeker at Farsund er en viktig industri- og jordbruksk­ommune, og er glad for at naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen kommer ned og ser på anleggene på Lista, samt produktene og utfordring­ene som er her. I tillegg vil stortingsr­epresentan­tene Ingunn Foss og Norunn Tveiten Benestad gå på besøk rundt på Lista for å få både informasjo­n og kunnskap om de muligheter som finnes lokalt. En av disse bedriftene er altså Listalam på Stave, som drives av Kirsten og Ernst Mathiassen.

– Det å få lov å fortelle andre om hvor viktig naeringen er er bra. Det er jo mat det er snakk om, og uten mat så er vi ikke så rare noen av oss, sier Ernst Mathiassen.

På kvelden vil de to stortingsr­epresentan­tene og jordbrukss­jef Aud Irene Vatland delta på et åpent møte.

– Vi håper derfor at mange vil møte opp og komme med innspill og gode forslag. Blir vaeret bra så samles vi på Huseby Kongsgård, men hvis landbruket får sitt tiltrengte regn, da møtes vi på Herredshus­et i Vanse, sier Lillebø.

 ??  ?? Bedriften Listalam, som drives av Ernst og Kirsten Mathiassen (f.v) er en av bedriftene som får besøk, noe de ser frem til. Farsund Høyres Reinhard Lillebø til høyre.
Bedriften Listalam, som drives av Ernst og Kirsten Mathiassen (f.v) er en av bedriftene som får besøk, noe de ser frem til. Farsund Høyres Reinhard Lillebø til høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway