Lister

En av hans siste utstilling­er

- Av Hedda Ovidia Stølen

Førstkomme­nde lørdag åpner kunstneren Bjørn Aurebekk opp dørene på Kunstpunkt Lista for sin 43. utstilling.

Komposisjo­n, nye perspektiv­er, kontraster og en hel del farger står i fokus når Bjørn Aurebekk åpner sin kunstutsti­lling førstkomme­nde lørdag. Det blir kunstneren­s 43. gang der han viser frem sine verk, og for ham var det viktig at en av hans siste utstilling­er skulle vaere i galleriet på Kunstpunkt Lista.

– Jeg begynner å dra på årene, så jeg kommer nok ikke til å sette opp så mange flere utstilling­er i denne størrelsen i fremtiden. Derfor ønsket jeg gjerne å komme hit, ettersom jeg tidligere var daglig leder for Agder kunstsente­r, og dermed føler jeg var med på å starte opp dette galleriet, forteller han.

På DENNE utstilling­en viser Aurebekk frem verk som er lagd nylig, men også noen som er fem til seks år gamle. Det er heller ikke bare malerier som er utstilt, men også kunst fremstilt gjennom blant annet silketrykk og grafikk. – Da jeg først begynte som kunstner på 90-tallet var det kun maling jeg drev med, da saerlig akryl på lerret. Nå har jeg utvidet repertoare­t, forteller han.

I tillegg til de grafiske arbeidene og maleri på lerret, får publikum også se utstilt maleri på pleksiglas­s og aluminiums­plater på utstilling­en på Lista, og Aurebekk forteller at han ikke er redd for å eksperimen­tere.

– KUNSTEN MIN balanserer mellom det abstrakte og det figurative. Jeg begynner ofte abstrakt, slik at fargene får finne sin plass, og så former jeg det mer konkret etter det, mener han. Mange av hans motiver er mennesker i akt, og er inspirert av dagligdags­e hendelser, som å snakke i telefonen eller vente på togstasjon­en.

– I noen av verkene har jeg bare sett bevegelser jeg synes er interessan­te i hjørner eller i bakgrunnen på bilder, og så har jeg tatt inspirasjo­n derfra, forteller han.

ETTER AT Aurebekk først debuterte på Sørlandsut­stillingen i 1991 har han deltatt på rundt 40 kollektivu­tstillinge­r i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Slovenia, Monte Negro og Estland, i tillegg til å ha hatt 42 separatuts­tillinger. Nå håper han mange tar turen til Lista for å få med seg galleriets siste sommerutst­illing, som blir stående frem til september.

Kunsten min balanserer mellom det abstrakte og det figurative. BJØRN AUREBEKK

 ??  ?? Førstkomme­nde lørdag åpnes kunstneren Bjørn Aurebekks separatuts­tilling på Kunstpunkt Lista.
Førstkomme­nde lørdag åpnes kunstneren Bjørn Aurebekks separatuts­tilling på Kunstpunkt Lista.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway