Lister

Diesel fra plattform havnet i fjorden

- Av Torrey Enoksen

– Vi har blitt kontaktet av plattforms­jefen om det som har skjedd ombord på plattforme­n. Det er ikke klart hvor mye som har falt i sjøen, det vil plattform eier Dolphin opplyse i en rapport de skal sende til oss. Heldigvis har de klart å samle opp mesteparte­n av utslippet som skjedde innenfor lensene mellom plattformb­ena, sier Roy Fredbo ved tekniske tjenester i Lyngdal kommune.

Den senere tiden har det pågått en del arbeid ombord på oljeriggen som har ligget i opplag i Rosfjorden de siste to årene.

Ved 14-tiden torsdag mottok Lyngdal havn og Lyngdal kommune melding fra plattforms­jefen om at det hadde vaert et uhell ombord. Etter det Lister24 forstår, skal store mengder diesel, trolig flere hundre liter, lekket ut av en komponent under vedlikehol­dsarbeid.

Kort tid etter lekkasjen ble oppdaget, var mannskaper fra både Lyngdal kommune og brannvesen­et i Lyngdal ved plattforme­n for å legge ut lenser.

Senere på ettermidda­gen og kvelden la mannskaper fra Brannvesen Sør i Mandal ekstra lengder med lenser for å forhindre videre spredning av oljen. Det ble også utover kvelden satt i verk tiltak for å forhindre at oljefilmen skulle drive i land mot bebyggelse­n i Svenevik og Salthaug.

Et uhell ombord på boreplattf­ormen «Borgland Dolphin» torsdag førte til at et ukjent liter med diesel havnet i Rosfjorden.

 ??  ?? Et ukjent antall liter med diesel havnet i sjøen etter et uhell på «Borgland Dolphin» .
Et ukjent antall liter med diesel havnet i sjøen etter et uhell på «Borgland Dolphin» .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway