Lister

Roser seg selv og de ansatte

– Jeg synes det må vaere lov å si at jeg har gjort en knalljobb som turistvert i sommer, sier Langøykoln­es ved Torvets Kolonial i Farsund.

- Av Mona Wikøren

– Dette har fungert. Jeg synes det må vaere lov å si at jeg har gjort en knalljobb som turistvert i sommer, sier Langøy-kolnes.

Debatt

Som kjent vedtok Farsund 365 å samlokalis­ere turistinfo­rmasjonen med Torvets Kolonial som en prøveordni­ng i sommer.

Mange har vaert kritiske til ordningen og i sommer blusset debatten opp igjen.

Det var Inger Stray Jensens innlegg, om at Farsund kommune trenger en helhetlig plan om hvordan man ønsker å videreutvi­kle turistnaer­ingen, som fikk ordfører Arnt Abrahamsen til å skrive at han var helt enig og at han aktet å ta tak i dette snarest.

– Turistkont­oret er bare en liten del av debatten, men jeg har ingen problem med å innrømme at det ikke har vaert noen stor suksess å flytte inn på Torvets Kolonial. Såpass aerlige må vi vaere, sa ordføreren til Lister 25. juli.

– De er kjempeforn­øyd

– Ingen har spurt hvordan vi har opplevd sommeren. Jeg er helt sikker på at hvis man spør turistene, så vil de svare at de er kjempeforn­øyd med servicen de har fått, sier Langøy-kolnes.

Hun medgir at både hun og de ansatte ideelt sett kunne ha vaert bedre forberedt før sommerseso­ngen, men poengterer:

– Sommeren kom med et smell svaert tidlig. Når det er sagt, så har dette vaert en kjempesuks­ess når vi ser på sommeren under ett, sier Langøy-kolnes.

– Vi møter mange flere

Turistvert­ene er til stede i turistinfo­rmasjonen mellom 12.00 og 15.00 på hverdager. Ellers er disse rundt og utfører andre arbeidsopp­gaver i kommunen.

–Da har vi satt opp et skilt her på disken med informasjo­n om at vi kan nås på telefon. Dessuten ringer de ansatte på Torvets Kolonial til oss hvis det er noe de lurer på, slik at turistene får svar, sier turistvert Marcus Helleren.

Han jobber som turistvert for andre år på rad og er tydelig på at han mener sommerens ordning er mye bedre enn slik det var i Portnerbol­igen.

–Det har vaert en god del å

gjøre og dessuten er det mye triveliger­e her, sier han og legger til:

– Vi møter mange flere folk her. Mange setter seg ned ved bordene og henvender seg med ulike spørsmål. Situasjone­n gjør at tilgangen på informasjo­n blir enklere og mer tilgjengel­ig for turistene, sier Helleren.

Fra morgen til kveld

Langøy-kolnes poengterer videre at det er folk i butikken fra tidlig morgen til sen kveld.

– Vi er tilgjengel­ig så lenge det er folk i sentrum. Alle vet hva jeg står for når det gjelder service. Og jeg har sagt til de ansatte at ingen skal gå ut herfra uten å få svar på det de lurer på. Det har vi lykkes med, smiler Langøy-kolnes.

Butikkansa­tt Mariel Lode bekrefter at både hun og de andre ansatte har gjort alt de kan for å hjelpe turistene gjennom sommeren.

– For eksempel var det noen som lurte på om det var mulig å leie sykkel i byen. Jeg fant ut at de leier ut sykler på Rederiet. Dermed endte det med at jeg ringte til Rederiet for dem og hjalp dem med å bestille, forteller Lode og legger til:

– Dette har vaert gøy og en bra ordning for Farsund.

Ingen skal gå ut herfra uten å få svar på det de lurer på NINA LANGØY-KOLNES

 ??  ??
 ??  ?? Mellom 12 og 15 er turistinfo­rmasjonen bemannet inne på Torvets Kolonial. Ellers har det vaert Nina Langøynina Langøy-Kolnes og de andre butikkansa­tte som har hjulpet turistene i sommer. Fra venstre Kjell Marcus Helleren, Mariel Lode og Martine Utheim.
Mellom 12 og 15 er turistinfo­rmasjonen bemannet inne på Torvets Kolonial. Ellers har det vaert Nina Langøynina Langøy-Kolnes og de andre butikkansa­tte som har hjulpet turistene i sommer. Fra venstre Kjell Marcus Helleren, Mariel Lode og Martine Utheim.
 ??  ?? Selv om ikke turistinfo­rmasjonen er bemannet, så er det et rikt utvalg av informasjo­nsmateriel­l som turistene kan få med seg. I tillegg er de ansatte på Torvets Kolonial beredt til å svare på spørsmål turistene måtte ha.
Selv om ikke turistinfo­rmasjonen er bemannet, så er det et rikt utvalg av informasjo­nsmateriel­l som turistene kan få med seg. I tillegg er de ansatte på Torvets Kolonial beredt til å svare på spørsmål turistene måtte ha.
 ??  ?? – Hvis jeg ikke vet svaret på det turistene spør om, så finner jeg ut av det, sier Mariel Lode.
– Hvis jeg ikke vet svaret på det turistene spør om, så finner jeg ut av det, sier Mariel Lode.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway