Lister

Vil videreutvi­kle biblioteke­t

-

Bryan D. Breidentha­l mener en videreutvi­kling av biblioteke­t er svaret på utbyggings­utfordring­ene.

Også Breidentha­l mener at Farsund kommune bør samarbeide med fylkeskomm­unen om å finne bedre løsninger enn det en overdimens­jonert utbygging i Theis Lundegaard­s gate gir.

– Tre etasjer pluss tak blir for høyt på Theis Lundegaard­s gates østside. Nøkkelen til å løse dette problemet og en del andre problemsti­llinger kan ligge i en videreutvi­kling av Farsunds kombinerte kommune- og skolebibli­oteket som en del av utbygginge­n, skriver Breidentha­l i sitt innspill til regulering­splanen.

Han mener biblioteke­t bør dimensjone­res i forhold til den vekst i elevtallet som utbygginge­n innebaerer – fra cirka 300 til cirka 600 elever – og de kulturfunk­sjonene som regionale og nasjonale bibliotekp­laner legger opp til.

– Det er viktig å beholde biblioteke­t der det ligger i dag, men man kan vinne på flere fronter ved å bygge ut nåvaerende biblioteke­ts første etasje og bruke dagens biblioteks andre og tredje etasje til skolebehov, skriver Breidentha­l og viser til den smale gressplett­en bak skolen og fjellskrån­ingen ned til Pengeveien som et mulig utbyggings­område.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Bryan D. Breidentha­l tar til orde for videreutvi­kling av biblioteke­t - og på den måten løse utfordring­er med utbygginge­n.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Bryan D. Breidentha­l tar til orde for videreutvi­kling av biblioteke­t - og på den måten løse utfordring­er med utbygginge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway