Lister

Mangelfull medvirknin­g fra unge

-

Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder er opptatt av mangelfull medvirknin­g fra barn og unge i sin høringsutt­alelse.

– Det går ikke fram av planbeskri­velsen eller andre dokumenter vi har fått at barn og unge har medvirket i planproses­sen. Det er imidlertid muntlig opplyst at det har vaert noe medvirknin­g. Fylkesmann­en ser dette som uheldig og at dette ikke er dokumenter­t. Vi forutsette­r at det legges stor vekt på barn og unges medvirknin­g i den videre planproses­sen, og at dette dokumenter­es, heter det i Fylkesmann­ens uttalelse.

Fylkesmann­en ber videre om at det sees på løsninger for å få større uteopphold­sarealer, og at det legges vekt på god kvalitet på uteopphold­sarealene ved videre planleggin­g.

Det bes også om at det foretas støyutredi­ng, og at det sikres at støynivå ikke blir større enn det som går fram av støyretnin­gslinjene.

Barnas talsperson i plansaker i Farsund kommune, Sltkoordin­ator Sonja Anita Abrahamsen er positiv til planen som hun mener er gjennomten­kt og god. Men også hun påpeker at det ikke er foretatt registreri­ng av barn og unges interesser i planområde­t.

– Det bør, som planen foreslår, legges til rette for ett møte med kommunens ungdomsråd for å sikre at barn og unges interesser blir hørt og ivaretatt, skriver hun. Abrahamsen viser også til at god planleggin­g, og gjennomten­kt utforming av fysiske omgivelser kan bidra til å forhindre straffbare handlinger som tyveri, innbrudd, skadeverk og vold på offentlig sted.

Barnas talsperson tar også til orde for en plan for anleggsgje­nnomføring­en for å ivareta sikkerhete­n.

At skoleplass­en endres fra å vaere et parkerings­område til å bli uteområde anser hun som positivt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway