Lister

– De ble advart på forhånd

- Av Åse Astri Bakka

Enhetslede­r for teknisk drift Sten Otto Tjørve påpeker at ekteparet Knutsen fikk advarsel på bilen i forkant av boten.

– Parkerings­vakten festet tidligere en skriftlig advarsel på bilen om at det ikke var lov å parkere der de stod. De ble advart på forhånd og fikk ikke bare plutselig en bot, sier teknisk sjef Sten Otto Tjørve i Farsund kommune.

Han opplyser at parkerings­vakten i 80-90 prosent av tilfellene skriver advarsler og ikke bøter, og at hun stor utstreknin­g prøver å få tak i folk som har parkert feil for å si fra før hun skriver bot.

– Det skrives minimalt av bøter, slår han fast og legger til at parkerings­kulturen i kommunen er blitt mye bedre det siste året etter at det ble innført parkerings­vakt.

Ekteparet Knutsen reagerer på at kommunen har valgt å stevne saken til tingretten. Tjørve forklarer at kommunen ikke «har valgt» å stevne saken til tingretten, men at dette er en vanlig rutine ved uteblitt betaling av bot.

Ekteparet har videre problemer med å godta boten blant annet på grunn av at det ikke er et ordinaert definert kryss.

– Vi mener det er et kryss, sier Tjørve og forklarer at det er et såkalt flytende kryss.

Planen er å stramme krysset opp. Det gjenstår bare å få planene endelig godkjent. Det skal da bli et klart definert kryss med 90 graders innkjøring fra Lauvervik Terasse. Den ekstra plassen blir antagelig omgjort til grøntareal­e, ifølge Tjørve.

– Dette har vaert planen lenge. Ønsket er at dette skal bli forkjørsve­i, og det godkjennes ikke med flytende veikryss.

– Hvor etterpå? skal de parkere

– De kan ikke stå der de har stått nå, men i egen oppkjørsel og ellers i vanlig gateparker­ing etter reglene.

Paret sier de har fått vite at parkerings­vakten har målt de fem meterne man må stå fra krysset fra deres innkjørsel.

– Det skal måles fra der buen på krysset starter. Jeg vet ikke hvor den starter der, sier Tjørve, som mener kommunen har sitt på det tørre.

–Det har vaert flere og sett på stedet. Alle slike klager går til Kredinor slik at en nøytral og profesjone­ll instans skal behandle den og ikke kommunen selv.

– Det er alltid blitt parkert på denne måten her før?

– Det kan jeg ikke svare på, men vi får stadig henvendels­er fra byggefelt som ber oss komme og sjekke parkeringe­ne. Vi er pålagt å sjekke hele kommunen, ikke bare sentrene i Farsund og Vanse. Vi ønsker at folk skal parkere greit, og det er fullt mulig, påpeker Sten Otto Tjørve.

– Folk må kanskje bare gå noen ekstra meter.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Teknisk sjef Sten Otto Tjørve opplyser at en nøytral og profesjone­ll instans har vurdert klagen fra ekteparet Knutsen.
FOTO: TOM ARILD STØLE Teknisk sjef Sten Otto Tjørve opplyser at en nøytral og profesjone­ll instans har vurdert klagen fra ekteparet Knutsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway