Lister

Fornøyd med sesongen

Nedgangen mindre enn fryktet hos Sørlandsba­det

- Av Torrey Enoksen

Takket vaere badeøya og ei ny vannsklie, ble ikke nedgangen i antall besøkende ved Sørlandsba­det så stor som fryktet.

– I juli i år hadde vi 23 prosent faerre besøkende enn tilsvarend­e måned i fjor. Da var landsdelen preget av mer ustabilt vaer enn den knallsomme­ren som vi har hatt i år. Jeg må si vi er fornøyd med besøket denne sommeren, for daglig har vi i juli hatt mellom 450 og 600 besøkende. Under Lyngdal Cup hadde vi to dager hvor det var rundt 1200 besøkende hver dag, sier daglig leder Atle Homme.

Det betyr at det i løpet av juli måned har vaert rundt 15.000 besøkende ved anlegget innerst i Rosfjorden.

Til sammenlign­ing var det mellom 18.000 og 20.000 besøkende i samme tidsrom i fjor.

Kraftig nedgang

Med temperatur­er opp mot 30 grader flere dager i juni og i juli, har antall besøkende ved badelanden­e over hele landet vaert markert lavere i forhold til 2017 og 2016.

Flere melder om en halvering av besøket denne sommeren sammenlign­et med den vaermessig­e ustabile sommeren 2017. Blant annet Aqurama i Kristiansa­nd. Ifølge Faedreland­svennen har landsdelen­s største badeland hatt en halvering i antall besøkende denne sommeren i forhold til 2017, da de hadde over 31.000 besøkende kun i juli.

Også Hovden badeland på Hovden i Setesdal har hatt en markant nedgang i antall besøkende. Omsetninge­n ved anlegget i vinterspor­tsstedet var 400.000 kroner lavere enn på samme tid i fjor.

Nye tiltak

Homme tror investerin­g i en ny vannsklie på badeøya, er en av flere årsaker til at Sørlandsba­det klarte å forhindre et større nedgang i besøkstall­et enn konkurrent­ene opplevde.

– Det var tydelig at satsingen på den nye vannsklia medvirket til at vi klarte å holde oppe et bra besøk. Ettersom vi har egen badeøy med utendørs aktivitete­r, bidrar det til at vi har litt større fokus også på utendørs aktivitete­r enn ved andre badeland. Vi ser nå på muligheter for tiltak for å få enda flere besøkende ned til Lyngdal under høstferien, blant annet ute på badeøya, sier Homme.

Forståelse for valg

Kulturkons­ulent Arne Johnsen i Kvinesdal, sier at besøket ved Kvinabadet denne sommeren er mye lavere enn sommeren 2017.

– Når vi først får en slik sommer som den vi har hatt i år, er det forståelig at folk velger å bade ute i vann og sjø istedet for inne i et badeland. Jeg har dessverre ikke noen tall, men besøket har vaert mye lavere enn i fjor. Nå i helgen skal 53 stupere med ledere og foreldre fra Klepp stupeklubb og Stavanger stupeklubb ha treningsle­ir i Kvinabadet, noe vi ser frem til, forteller Johnsen.

Flere bobiler

Kvinesdal kommune fikk før sommeren ferdigstil­t et eget parkerings­område ved Kvinabadet for bobiler.

– Det tilbudet har vaert veldig godt besøkt. Vi har opplevd at flere bobiler har stått flere dager på plassen ved Kvinabadet. De har blant annet benyttet seg av dusj- og toalettanl­egget ved badet på dag- og ettermidda­gstid, forteller Johnsen.

” Vi ser nå på muligheter for tiltak for å få enda flere besøkende ned til Lyngdal under høstferien. ATLE HOMME

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Den nye vannsklia ved Sørlandsba­det har vaert godt besøkt i sommer.
FOTO: TORREY ENOKSEN Den nye vannsklia ved Sørlandsba­det har vaert godt besøkt i sommer.
 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Godvaeret denne sommeren har gitt faerre besøk ved Kvinabadet
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Godvaeret denne sommeren har gitt faerre besøk ved Kvinabadet
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Daglig leder ved Sørlandsba­det, Atle Homme, er fornøyd med besøkstall­ene denne sommeren.
FOTO: TOM ARILD STØLE Daglig leder ved Sørlandsba­det, Atle Homme, er fornøyd med besøkstall­ene denne sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway