Lister

Konkurrere­r med kortstokk i VM

- Av Åse Astri Bakka

To unge flekkefjae­ringer spiller bridge for Norge i VM i disse dager.

I juli gikk Anders Brogeland (13) og Marius Dalemark Austad (15) fra Flekkefjor­d til topps i ungdoms-em i bridge i Kroatia.

I disse dager er duoen i Kina for å delta i VM sammen med U16-landslaget. Her møter de 17 andre lag fra Europa, Asia, Afrika og Nord-amerika.

Etter flott spilling i helgen havnet Norge som nummer fire i grunnspill­et og fikk møte vertsnasjo­nen i kvartfinal­e mandag morgen. Kineserne ble imidlertid for sterke.

– Bra mesterskap, men kjipt å tape kvartfinal­en, sier Anders og Marius til regionavis­en Lister etter tapet.

– Vi er veldig fornøyd med å komme til kvarten, det var hovedmålet. Det var litt kjipt å tape, men kineserne var veldig gode, sier Jostein Austad.

Han er leder for Flekkefjor­d bridgeklub­b, og er med til Kina som far og tilskuer.

Etter tapet i kvartfinal­en ventet plassering­skamper mot de andre som tapte de øvrige kvartfinal­ene, dette for å avgjøre hvilke lag som får 5. til 8. plassene i mesterskap­et.

I tillegg til de to unge spillerne fra Flekkefjor­d bridgeklub­b, består U16landsla­get av parene Thomas Tøsse (14, Heimdal BK) og Kaja Brekke (15, Jessheim BK), Christian Fredrik Johnsen (14, Målselv BK) og Magnus Saetre (14, Lyngseidet BK). I tillegg kommer kaptein Kristian Ellingsen og trener Liv Marit Grude.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Flekkefjae­ringene Anders Brogeland og Marius Dalemark Austad spiller bridge for Norge i Kina.
FOTO: PRIVAT Flekkefjae­ringene Anders Brogeland og Marius Dalemark Austad spiller bridge for Norge i Kina.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway