Lister

Vil gi tilskudd til hogst

- Av Mona Wikøren

Skogeiere kan nå få tilskudd til hogst av Agder Energi Nett.

Hensikten med tilskuddet er å redusere risikoen for strømbrudd. Det fremgår av en pressemeld­ing som er sendt ut av Agder Energi.

Bakgrunnen for tiltaket er erfaringen­e fra det kraftige snøfallet i vinter med mange strømbrudd etter at taer falt over kraftlinje­ne.

– Under snøfallet sist vinter var det ingen feil som følge av manglende rydding i ryddebelte­t under linjene der vi har rettighete­r. Agder Energi Nett ønsker derfor nå å få til et samarbeid med skogmyndig­heter, skogeierfo­reninger og skogeiere for å finne løsninger som hindrer større feilsituas­joner, sier Svein Are Folgerø, administre­rende direktør i Agder Energi Nett i pressemeld­ingen.

Agder Energi ønsker å stimulere skogeiere til hogst langs kritiske høyspentli­njer gjennom tilskudd til hogst.

– For skogeiere betyr dette bedre økonomi i skogsdrift­en, sier Folgerø i pressemeld­ingen.

Han opplyser videre at Agder Energi Nett allerede er i gang med å teste ut ordningen noen pågående prosjekter samarbeid med Nettskog AS.

– Vi vil fremover invitere til åpne regionale møter med skogbruket­s organisasj­oner, i i skogeierla­g, entreprenø­rer og andre interesser­te. Målet er å informere, samt få innspill til videre arbeid, sier Folgerø.

 ??  ?? Snøfallet i vinter skapte utfordring­er fordi traer falt over kraftlinje­r med påfølgende strømbrudd. Nå vil Agder Energi stimulere skogeiere til hogst.
Snøfallet i vinter skapte utfordring­er fordi traer falt over kraftlinje­r med påfølgende strømbrudd. Nå vil Agder Energi stimulere skogeiere til hogst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway