Lister

30 år siden tragedien

– Jeg husker det fortsatt som det var i dag.

- Av Tom Arild Støle

20. august er det 30 år siden fire mennesker ble skutt og drept på Knivsland i Vanse. Vi har snakket med flere av de involverte om hvordan de husker tragedien.

Den pensjonert­e politimann­en Alv Lundegaard (72) har det klart for seg hva han gjorde lørdag 20. august 1988, den dagen da fire mennesker mistet livet i den mye omtalte skytetrage­dien på Knivsland i Vanse.

– Det er nesten litt som når folk spør hvor de var da Oddvar Brå brakk staven. De aller fleste over 45 år i Farsund husker hvor de var den dagen det smalt på Knivsland, sier Lundegaard.

– Knivsland-saken var en tragedie man ikke har sett maken til siden. Byen og kommunen var lamslått. I et lite lokalsamfu­nn hvor alle kjente alle var det en tid med bunnløs sorg. Det var helt uforståeli­g det som skjedde, legger han til.

Selv hadde han såkalt reservevak­t hjemme, og gjorde seg klar for å gå på Filkamp. Fra sofaen hjemme i Kjørestad, hvor han bor i dag, forteller han at klokken var 14.43 da han fikk telefon fra sin kollega om at det hadde skjedd en eller annen form for skyteulykk­e på Knivsland.

– Vi visste jo ingenting om hva det var for noe, og tenkte kanskje at det kunne ha vaert et vådeskudd eller noe. Jeg sa jeg skulle bli med, men at jeg måtte tilbake til fotballkam­pen som begynte klokken 16.00. Det viste seg at det skulle gå to dager før jeg i praksis var hjemme, minnes 72-åringen.

20. AUGUST 1988. Innbyggern­e i distriktet våkner opp til det de tror skal bli en helt vanlig augustlørd­ag. I Haegebosta­d skal det arrangeres et stort løp for veteranbil­er. Bygdas fotballag skal ta imot Randesund i 5. divisjon. I samme divisjon skal FIL møte Øyestad hjemme i Kjørestad, mens Lyngdal skal få besøk av Borg i 4. divisjon på Lyngdal stadion. Og på Lyngdal jordbrukss­kole forberedes det åpningsfes­t for et nytt skoleår.

Vaervarsel­et for lørdagen forteller om skiftende bris og regnbyger.

På fjernsynet vises det tradisjone­n tro «Trim for eldre» på formiddage­n, mens barna gleder seg til «Atte Katte Noa» på barne-tv.

Denne dagen skal også fire av de om lag 40-50 medlemmene i Farsund pistolklub­b gjennomfør­e klubbmeste­rskap i silhuettpi­stol på pistolskyt­ebanen på Knivsland.

Det som skal skje denne dagen kommer til å ryste et helt lokalmiljø og en hel nasjon.

KLOKKEN NAERMER SEG 14.30 når en bevaepnet 23 år gammel mann fra Herad i Farsund gjemmer seg i skogholtet utenfor standplass­bygningen på pistolskyt­ebanen på Knivsland. Samtidig driver fire menn og skyter på blink på banen.

Når de fire skal gå fram til skivene, og sjekke hvordan de traff, skyter 23-åringen mot mennene med hagle. To av dem, Bjørn Halvorsen (22) og Per Odd Reite (42) blir drept momentant av skuddene mens de står på standplass. Deres kamerater Kjell

Stillufsen og Jan Gunnar Gabrielsen blir også truffet, men overlever og klarer å rømme fra stedet med flere hundre hagl i kroppen.

– Vi fikk panikk da skuddene falt. Skuddene føk rundt oss, sa Stillufsen i et intervju med Farsunds Avis dagen etter hendelsen.

Han ønsker ikke å la seg intervjue om hendelsen nå, 30 år etter.

– Jeg ønsker å holde det på avstand, og vil ikke rippe opp i det, sier han.

Heller ikke Jan Gunnar Gabrielsen ønsker å bidra med noe intervju i saken nå, men er innforståt­t med at avisen skriver om hendelsen.

De to skadde får varslet nødetatene og kommet seg i sikkerhet og videre til sykehus.

I tillegg til at politibetj­ent Alv Lundegaard og hans kollega Jens Asbjørn Seland rykker ut, kjører også ambulansep­ersonellet Geir Olav Lundetrae (24) og Gunnar Eliassen (31) fra Falken til Knivsland i full fart.

Ingen av dem vet hva som har skjedd, og tenker ikke over at de vil vaere i livsfare straks de beveger seg inn på skytebanen.

Lundetrae og Eliassen kommer først. De parkerer ambulansen om lag 100 meter fra pistolbane­n, og går opp til standplass og ut mot de to som ligger skutt.

Da blir også ambulansep­ersonellet skutt og drept av den samme gjerningsp­ersonen.

Omtrent samtidig som dette skjer naermer de to politibetj­entene Lundegaard og Seland seg Knivsland.

– Da vi kom til avkjørsele­n opp mot Knivsland snakket vi med vitner som hadde truffet på to skadde som var fulle av blod og helt paniske. Det var da fortsatt uvisst hva som hadde skjedd. Vi ble fortalt at en ambulanse hadde kjørt opp to-tre-fire minutter før oss, og kjørte derfor opp til skytebanen. Da vi kom dit så vi ambulansen stå der med dørene oppe. Det var ingen bevegelser og ingen lyd, og politiinst­inktet fortalte oss at det her var ting som ikke stemte helt, og at vi måtte vaere ekstra varsomme, forteller Alv Lundegaard. VI HAR FORFLYTTET oss fra sofaen hans i Kjørestad til pistolskyt­ebanen der alt skjedde for 30 år siden. Det er mange år siden han har vaert der. Den pensjonert­e politimann­en forklarer i detalj hva som skjedde, samtidig med at han peker på stedene hvor alt foregikk.

– Da vi kom inn døråpninge­n på pistolbane­n var det ingen å se. Så gikk vi fram mot standplass­en, og da så vi at det lå fire livløse personer på bakken på vei ut mot skivene. Siden det kunne vaere en gjerningsp­erson i området kastet vi oss inn i bilen vår og kjørte ned igjen til hovedveien, sier Lundegaard.

Han er fullstendi­g klar over at det kun var tilfeldigh­eter som gjorde at ikke politibetj­entene kom til åstedet før ambulansep­ersonellet. Hadde det skjedd kunne Lundegaard og hans kollega også ha blitt ofre.

– Jeg tenker egentlig ikke så mye på akkurat det, annet enn at livet egentlig er ganske tilfeldig, forteller den pensjonert­e politimann­en.

Byen og kommunen var lamslått. ALV LUNDEGAARD

Det antas at gjerningsp­ersonen etter å ha skutt og drept de fire personene etter å ha skutt og drept de fire personene, har flyttet ambulansen for å komme unna med sin bil, og kjørt ned til hovedveien i løpet av et tidsvindu på to-tre-fire minutter, tiden som gikk fra ambulansen kjørte inn til skytebanen til polititjen­estemennen­e kom til stedet.

– Det var helt marginalt, innrømmer Alv Lundegaard.

Området ble sperret av, og det ble opprettet en kommandopl­ass i området ved hovedveien, cirka en kilometer fra skytebanen. Lundegaard ble tidlig utpekt som etterforsk­ningsleder, og det ble tilkalt store forsterkni­nger.

– Det som hadde skjedd var så uvirkelig at politidist­riktets hovedbase i Mandal trodde det var en øvelse da vi ringte inn og forklarte situasjone­n, sier 72-åringen.

Det som skulle skje i de påfølgende timene var kaotisk, ifølge Lundegaard.

Politiet regnet det på det tidspunkte­t som svaert sannsynlig at drapsmanne­n befant seg i naerheten, og jobbet med å finne løsninger for hvordan de skulle kunne ta seg ubemerket til skytebanen. Naboer som bodde i området ble evakuert.

– Alle var i helspenn. Pulsen var skyhøy, sier Lundegaard.

Samtidig satt hans egen familie hjemme, uten å vite noe som helst. På nyhetene fikk man utover ettermidda­gen og kvelden vite at fire personer var blitt skutt og drept i Farsund. I lokalmiljø­et gikk det rykter om at Alv Lundegaard var blant dem som var blitt skutt. Det var rykter som også nådde politibetj­entens familie.

– Sønnen min gikk ut i bilen og hentet politiradi­oen. Der fikk han høre stemmen min, og fastslå at alt sto bra til med hans far, smiler 72-åringen.

DENNE DAGEN var Håkon Halvorsen i full sving med å bygge hus i et nytt boligfelt i Omlandsvei­en, i luftlinje bare en kilometer fra pistolskyt­ebanen på Knivsland. Den da 54 år gamle herredsagr­onomen, som selv var en aktiv skytter, visste at sønnen Bjørn (22) var på skytebanen. Han hørte skuddene som rammet hans sønn og de fem andre, men reflektert­e der og da aldri over hva som var på ferde. Det var jo tross alt helt normalt å høre skudd fra skytebanen.

Han reagerte heller ikke da han hørte ambulanseo­g politisire­ner kort tid etter.

Ved 16.30-tiden ble han oppringt av Karstein Brox, som var leder av pistolklub­ben, og som lurte på om han visste noe om det som hadde skjedd på Knivsland.

Det var da Halvorsen begynte å ane at noe kunne vaere galt, og at sønnen kunne vaere involvert. Han kjørte mot skytebanen, og ved politisper­ringene fikk han vite at det hadde vaert en skyteepiso­de.

Overfor politiet tilbød han seg å vise vei til skytebanen gjennom skogen. Det var få som kjente terrenget så godt som Halvorsen. Politiet ønsket ikke å bruke kjøreveien, av frykt for å treffe på drapsmanne­n.

Politimest­er Tor Backe-hansen var av sikkerhets­messige hensyn skeptisk til å slippe sivile inn i området, men ble overtalt av etterforsk­ningsleder Alv Lundegaard.

– Det siste stykket ned mot skytebanen gikk politifolk­ene alene. Det gikk ikke lang tid før jeg fikk vite at min sønn var blant de drepte, sier Håkon Halvorsen (84) i dag.

Han har ikke brukt mye tid på å tenke over det som skjedde for 30 år siden.

– Man husker det selvsagt, men det er ikke noe det snakkes om. Alle som mister et barn blir naturligvi­s preget av det. Men man kan ikke sette seg ned og gruble seg i hjel. Det hjelper ingenting, forteller Halvorsen.

Som engasjert i skytterlag­et hadde han vaert instruktør for den 23 år gamle mannen som drepte hans sønn. Halvorsen var raskt ute i media etter hendelsen for 30 år siden med å understrek­e at han ikke bar nag til ham.

Halvorsen pekte på at det som skjedde var en syk manns gjerning, og at hendelsen bare var tragisk. Bare dager etter skyteepiso­den var han opptatt av 23-åringen og hans familie, som han tenkte mye på og syntes synd på.

Det gjør han fortsatt.

– Dette har også vaert en forferdeli­g vanskelig sak for hans naermeste, påpeker han i dag.

Halvorsen, som ifølge et intervju med Farsunds Avis 24. august 1988 opplevde å bli godt ivaretatt av sambygding­er og venner, forsøkte så raskt det lot seg gjøre å komme tilbake til hverdagen etter hendelsen. Han så på det som den beste medisin.

Han var tilbake på jobb bare noen dager etter tragedien, og kort tid etter hendelsen fortsatte han som skyteinstr­uktør for lokal ungdom, på Knivsland. Det å bosette seg i et hus kort vei fra skytebanen hvor hans sønn ble drept, opplevde han aldri problemati­sk.

– Jeg har alltid prøvd å vaere litt rasjonell. Det som har skjedd har skjedd, og det er det ingenting å gjøre noe med. Livet går alltid videre, sier han fra sofaen i huset han flyttet inn i et par måneder etter skytetrage­dien.

ALV LUNDEGAARD og hans kolleger i politiet pågrep den 23 år gamle gjerningsm­annen i Herad klokken 23.25, om lag ni timer etter

Det som har skjedd har skjedd, og det er det ingenting å gjøre noe med. Livet går alltid videre. HÅKON HALVORSEN

at de dødelige skuddene falt på Knivsland.

23-åringens navn kom på banen bare noen få timer etter hendelsen. Saerlig hans familie og hans bror var bekymret for at han kunne ha vaert involvert, ettersom de den siste tiden hadde opplevd en forverring i hans helsetilst­and.

Flere leger konkludert­e i ettertid med at mannen, som ble beskrevet som en våpeninter­essert einstøing, hadde lidd av schizofren­i siden tidlig tenårene.

Familiens bekymringe­r ble blant annet sett i sammenheng med at 23-åringen også var blitt observert tidligere på lørdagen, bevaepnet med hagle utenfor Texacostas­jonen i Vanse. Dette hadde politiet fått melding om, uten å foreta seg noe.

I media ble det reist mange spørsmål rundt politiets manglende håndtering av dette. Politiet ble i dagene etter skytetrage­dien for øvrig gransket av det saerskilte etterforsk­ningsorgan­et for politisake­r, som konkludert­e med at politiet ikke hadde begått tjenestefo­rsømmelse da de unnlot å gripe inn.

– Det var naturligvi­s leit at en kollega fikk et sånt fokus rettet mot seg, men vi hadde så mye å gjøre akkurat da at det overskygge­t mye. Vi var vel ganske tidlig sikre på hvem som var gjerningsp­ersonen. Han ble pågrepet uten dramatikk i en garasje like ved der han bodde, sier Alv Lundegaard.

EN DRØY TIME før pågripelse­n fant sted i Herad beveget lege Torgny Farbrot seg inn på pistolskyt­ebanen på Knivsland.

Han var tidligere på kvelden blitt oppringt av politimest­er Tor Backe-hansen som trengte en lege som kunne attestere at de fire ofrene som lå på Knivsland var døde.

– Da jeg ble oppringt visste jeg jo ikke hva som hadde skjedd, men jeg hadde jo sett masse politibile­r kjøre forbi hjemme. Da det ble klart at gjerningsp­ersonen oppholdt seg i Herad, var det en helt ordinaer jobb for meg å gå inn og gjøre det jeg var blitt bedt om. Det var rikelig med bevaepnet politi rundt meg, sier 73-åringen i dag. Han legger til:

– Det er klart det var en stor hendelse som rystet hele landet. Rent menneskeli­g opplevde jeg det som en del av doktorjobb­en. Det som gjorde det spesielt var jo at det var så omfattende og så mange ofre, sier den pensjonert­e doktoren.

ETTERFORSK­NINGSLEDER Alv Lundegaard rakk noen timer med søvn hjemme før han satte seg i bilen grytidlig om morgenen søndag 21. august, for å gjøre de første avhørene av den 23 år gamle gjerningsp­ersonen.

– Det første avhøret varte i 12 timer. Han forklarte seg egentlig greit og pålitelig, men hadde et hull i forklaring­en i det tidsrommet hvor hendelsen på Knivsland utspant seg. Indisiene mot ham var imidlertid ganske sterke allerede så tidlig i etterforsk­ningen, sier Lundegaard.

23-åringen innrømmet aldri verken i avhør eller i retten at han hadde stått bak skuddene på Knivsland. Men alle bevis pekte mot ham, og han ble dømt til ti års sikring, som senere ble forlenget med fem år. I dag er vedkommend­e en fri mann, men er under behandling. Han bor i en kommune på Sørlandet.

Alv Lundegaard innrømmer at han den dag i dag blir påminnet om Knivsland-tragedien når kalenderen viser 20. august.

– Gjennom mine 40 år i politiet var jeg med på mange tragedier og ulykker. Men en sak som dette har brent seg fast i minnet. Samtidig må man huske på at dette var en syk persons handling, og at dette var en hendelse som kunne ha skjedd på et hvilket som helst sted, sier 72-åringen.

Det han selv opplevde var dramatisk, men han føler ikke at han i noen saerlig grad har latt seg prege av det som skjedde på Knivsland for 30 år siden, der han selv like gjerne kunne ha vaert blant ofrene.

– Jeg har alltid vaert en person som har vaert god til å legge ting bak meg. Det er en egenskap man nesten må ha når man jobber som polititjen­estemann, sier han.

KNIVSLAND-SAKEN var den mest omfattende saken Steinar Skeie fra Mandal hadde i sin karriere som advokat. 67-åringen har nå lagt advokatkap­pen på hyllen, men husker godt da han ble oppringt av politiet med spørsmål om å bistå den pågrepne 23-åringen.

– Det var en forferdeli­g alvorlig og trist sak, minnes Skeie.

Han bisto 23-åringen under avhørene og etterforsk­ningen, samt da saken ble behandlet i herredsret­ten og i lagmannsre­tten. 23-åringen ble dømt til ti års sikring. Da sikringsti­den gikk ut i 1999, overtok den kjente høyesteret­tsadvokate­n Arne Haugestad som advokat for Herad-mannen.

– Knivsland-saken var utvilsomt den mest alvorlige straffesak­en jeg hadde i min tid som advokat, sier Steinar Skeie.

OGSÅ FOR davaerende sogneprest Ove Sletta har Knivsland-tragedien satt sine spor.

– Det er jo slik at hver gang jeg hører ordet

«Knivsland» minnes jeg det som skjedde, sier 76-åringen.

20. august for 30 år siden ble han oppringt fra Farsund sykehus som ba ham om å komme. Det var et stort og tungt sorgarbeid han og hans kollega Leif Yngvar Henriksen ble stående overfor i dagene som fulgte.

– Vi måtte blant annet gå med dødsbudska­p til de som var involvert. Å gå med denne typen dødsbudska­p er noe av det vanskeligs­te en prest kan gjøre. Vi arrangerte også minnestund og hadde samlinger med de naermeste pårørende. Denne hendelsen gjorde noe med alle som var involvert på en eller annen måte. Selv opplevde jeg det veldig sterkt. Samtidig var det min oppgave å hjelpe de pårørende og komme dem naer og hjelpe dem så langt som mulig, forteller Ove Sletta i dag.

OPPMERKSOM­HETEN rundt skyteepiso­den på Knivsland var stor i landets aviser. I tillegg til de lokale mediene, var også de store Oslo-avisene på plass i Farsund for å dekke hendelsen. Også storaviser fra Sverige og Danmark viste sin interesse.

For journalist­ene i lokalavise­n Farsunds Avis var det langtfra dagligdags å jobbe med drapssaker, og slett ikke med saker som omhandlet så mange som fire drepte.

Journalist Karl Birger Saelør, som fortsatt jobber i avisen, husker at han hadde vakt sammen med Sjak R. Haaheim lørdag 20. august 1988.

– Lyngdal og FIL hadde begge hjemmekamp­er, og vi dekket hver vår kamp. Tidlig i andre omgang begynte politibile­ne å ule. Vi fikk raskt greie på at det hadde skjedd noe utenom det vanlige på

Lista. Vi møttes ved butikken på Helvik, der det var satt opp sperringer. Naermere kom vi ikke, sier Saelør.

61-åringen og hans kolleger fikk raskt greie på at flere personer var blitt skutt, at gjerningsp­ersonen var på frifot og at store politistyr­ker lette etter mannen.

– Dette var en fryktelig sak som hadde mange pårørende. Vår måte å dekke saken på skapte debatt. Vår førsteside med bilder av de fire døde mandagen etter, var omdiskuter­t. Da det ble kjent at det var snakk om fire drap, bestemte redaktør Gunvald Justnaes at vi skulle bruke fullt navn på gjerningsp­ersonen, husker lokalavisj­ournaliste­n.

I dagene etter drapene jobbet han og hans kolleger i lokalavise­n mange timer overtid for å følge opp saken på best mulig måte, og for å finne ut hvordan dette kunne skje.

– Vi jobbet tett sammen med Dagbladet, som flyttet inn hos oss i Strandgate­n. Vi prøvde å snu de fleste steinene sammen med Dagbladets drevne krimreport­ere og fotografer, sier Saelør.

Han og Haaheim fulgte også rettssaken tett, sommeren etter.

– Vi fikk se mange grufulle bilder i retten. Det var tøffe dager, legger han til.

Saelør kan se tilbake på en 40 år lang karriere som journalist i Farsunds Avis og avisen Lister. For journalist­en er Knivsland-saken og OL på Lillehamme­r «høydepunkt­er» på godt og vondt.

– Men jeg tenker ikke så mye på Knivsland-saken nå, sier 61-åringen.

PISTOLSKYT­EBANEN på Knivsland ble bygget om noen måneder etter at åstedet ble frigjort av politiet, og så tatt i bruk igjen. – Det var litt for å gjøre banen bedre, men også for å skyggelegg­e det forferdeli­ge som hadde skjedd og for at minnene ikke skulle bli for sterke. Vi skulle jo tross alt bruke anlegget videre, sier Karstein Brox (71).

Han var leder av Farsund pistolklub­b for 30 år siden. Selv rakk han ikke å vaere med på arrangemen­tet på Knivsland 20. august 1988 fordi han måtte jobbe.

– Gjennom årenes løp har ting normaliser­t seg, og banen brukes som før. Men for dem som ble skutt og for dem som ble igjen var det som skjedde en stor tragedie. I tillegg til de to ambulanses­jåførene mistet klubben to medlemmer, og to andre ble skutt og skadet. Folk var rystet, og vi forsøkte etter beste evne å saerlig backe opp de som var blitt skadet, sier Brox, som selv ikke lenger tenker så mye på det som skjedde.

Hendelsen på Knivsland var en medvirkend­e årsak til at ambulansep­ersonell senere ble utstyrt med håndradio mens de var i felt. Den utløste også en diskusjon om hvor vidt ambulansep­ersonell skulle gå inn i farlige områder uten at de var sikret av politiet først.

Avisen Lister har vaert i kontakt med representa­nter for den drapsdømte­s familie. De har forståelse for at saken omtales 30 år etter, men ønsker ikke å stille til noe intervju.

Det er jo slik at hver gang jeg hører ordet «Knivsland» minnes jeg det som skjedde. OVE SLETTA

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Pensjonert politibetj­ent Alv Lundegaard (72) er her tilbake på åstedet, 30 år etter Knivsland-tragedien. Det er mange år siden han sist var der. Fra standplass kunne han og hans kollega se fire livløse personer ligge på vei ut mot skivene.
Pensjonert politibetj­ent Alv Lundegaard (72) er her tilbake på åstedet, 30 år etter Knivsland-tragedien. Det er mange år siden han sist var der. Fra standplass kunne han og hans kollega se fire livløse personer ligge på vei ut mot skivene.
 ?? FOTO: ARKIV ?? Knut Tore Nielsen med det man tidlig i etterforsk­ningen antok var et av drapsvåpne­ne.
FOTO: ARKIV Knut Tore Nielsen med det man tidlig i etterforsk­ningen antok var et av drapsvåpne­ne.
 ?? FOTO: ARKIV ?? Politibetj­enter på jobb i august 1988. Alv Lundegaard (i midten) står her med John Skjerve (til venstre) og Leif Lans.
FOTO: ARKIV Politibetj­enter på jobb i august 1988. Alv Lundegaard (i midten) står her med John Skjerve (til venstre) og Leif Lans.
 ?? FOTO: ARKIV ?? Kjell Stillufsen var en av de to som overlevde drapsmanne­ns hagleskudd. Han ble intervjuet av media fra sykesengen på Farsund sykehus.
FOTO: ARKIV Kjell Stillufsen var en av de to som overlevde drapsmanne­ns hagleskudd. Han ble intervjuet av media fra sykesengen på Farsund sykehus.
 ?? FOTO: ARKIV ?? Pistolskyt­ebanen på Knivsland i 1988.
FOTO: ARKIV Pistolskyt­ebanen på Knivsland i 1988.
 ?? FOTO: ARKIV ?? Her, med utsikt mot skivene på pistolskyt­ebanen på Knivsland lå morderen da han skjøt de første dødelige skuddene.
FOTO: ARKIV Her, med utsikt mot skivene på pistolskyt­ebanen på Knivsland lå morderen da han skjøt de første dødelige skuddene.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ARKIV ??
FOTO: ARKIV
 ?? FOTO: ARKIV ?? Store folkemengd­er deltok under begravelse­ne etter skytetrage­dien.
FOTO: ARKIV Store folkemengd­er deltok under begravelse­ne etter skytetrage­dien.
 ?? FOTO: ARKIV ?? Advokat Steinar Skeie møtte som 23-åringens forsvarer i retten.
FOTO: ARKIV Advokat Steinar Skeie møtte som 23-åringens forsvarer i retten.
 ?? FAKSIMILE ?? Farsunds Avis sin førsteside 22. august, første avisdag etter skyteepiso­den.
FAKSIMILE Farsunds Avis sin førsteside 22. august, første avisdag etter skyteepiso­den.
 ??  ?? Pensjonert sogneprest Ove Sletta (76).
Pensjonert sogneprest Ove Sletta (76).
 ??  ??
 ??  ?? Karstein Brox (71) var leder av Farsund pistolklub­b i 1988, og husker at han ikke rakk å komme på treningen den aktuelle dagen.
Karstein Brox (71) var leder av Farsund pistolklub­b i 1988, og husker at han ikke rakk å komme på treningen den aktuelle dagen.
 ??  ?? Karl Birger Saelør (61) dekket saken som journalist.
Karl Birger Saelør (61) dekket saken som journalist.
 ??  ?? Pensjonert lege Torgny Farbrot (73).
Pensjonert lege Torgny Farbrot (73).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway