Lister

Tildelt naeringspr­is

Ubostad-brødrene skal gjøre stas på personalet

- Av Mona Wikøren

Brødrene Gaute og Stig Ubostad fra Lyngdal er tildelt Sparebanke­n Sørs Naeringspr­is for 2018.

Overrekkel­sen fant sted under Arendalsuk­a i forbindels­e med debatten «Er velferdsst­aten truet av private aktører?» i Kulturhuse­t i Arendal torsdag. Det var helseminis­ter Bent Høie som stod for prisutdeli­ngen og en sjekk på 100.000 kroner.

– Jeg er veldig stolt. Det forplikter til videre innsats og det gir ekstra energi, sier Gaute Ubostad til Lister.

– Kanskje kronen

Ubostad forteller at han og broren fikk vite om prisutdeli­ngen før overrekkel­sen og var derfor forberedt.

–Er det noe dere er spesielt stolte av?

– Vi er i grunnen stolte av alt vi holder på med, men Under er kanskje kronen. Det er det som er mest stas - iallfall akkurat nå.

– Hva slags tilbakemel­dinger har dere fått av andre etter at det ble kjent at dere får denne prisen?

– Folk synes det vi holder på med er spennende. Og det synes vi er gøy.

Stas på personalet – Dere fikk 100.000 kroner. Hva skal denne pengesumme­n brukes til?

– Vi skal bruke det til å gjøre stas på personalet. Vi skal finne på noe gøy - sammen, avrunder Gaute Ubostad.

Sparebanke­n Sør Naeringspr­is er etablert for å stimulere til naeringsut­vikling og samfunnsen­gasjement i tråd med bankens visjon om å skape vekst og utvikling for landsdelen.

Begrunnels­en

Juryen skriver blant annet følgende i begrunnels­en for årets tildeling:

«Vinnerne av Sparebanke­ns Sør Naeringspr­is 2018 har arvet en virksomhet som ble etablert i 1934. Med enormt pågangsmot, kreativite­t og gjennomfør­ingsevne, har de viderefore­dlet denne arven.»

Videre:

«Deres virksomhet­er har i dag ca. 90 ansatte, men antallet vil øke betydelig i de naermeste årene. De eier og driver i dag konferanse­og feriehotel­lene, Rosfjord Strandhote­ll og Lindesnes Havhotell. I tillegg er de deleiere i, og har vaert svaert viktige for etablering­en av Sørlandsba­det. Videre har de nå startet arbeidet med å utvikle Lomsesande­n Camping til å bli en moderne og nytenkende form for camping med vekt på naturopple­velser.

Til nyttår er det planlagt byggestart av «Anne Cath Vestlys Verden» i Lyngdal. Det skal bli en aktivitets­park og et museum over Vestlys mange figurer og forfatters­kap.

Som om ikke dette var nok, er Norges første undervanns­restaurant, «Under», klar til åpning i 2019. «Restaurant­kroppen» er nå behørig forankret på havbunnen utenfor Lindesnes Havhotell. Dette prosjektet har fått internasjo­nal medieoppme­rksomhet som er uten sidestykke i norsk turistnaer­ing. Restaurant­en har allerede fått flere tusen bordbestil­linger, og vil få tilreisend­e fra hele verden.

En enstemmig jury uttaler at brødrene Gaute og Stig Ubostad med sin begeistrin­g, energi og entusiasme, er verdige vinnere av Sparebanke­n Sør Naeringspr­is 2018. I tillegg er ektefellen­e Hege og Kathrine, som har daglig driftsansv­ar for de to hotellene, viktige baerebjelk­er i alt de holder på med.

Vi gratulerer!»

Juryen har bestått av Øyvind Klausen i Agderposte­n, Sveinung Hovstad i Innovasjon Norge, Siri Mathiesen i NHO Agder, Anita Dietrichso­n i Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n, samt Geir Bergskaug og Lasse Kvinlaug i Sparebanke­n Sør.

 ?? FOTO: MORTEN KROGSTAD/ SPAREBANKE­N SØR ?? Brødrene Gaute og Stig Ubostad fra Lyngdal fikk Sparebanke­n Sørs naeringspr­is overrakt fra helseminis­ter Bent Høie i Arendal kulturhus torsdag.
FOTO: MORTEN KROGSTAD/ SPAREBANKE­N SØR Brødrene Gaute og Stig Ubostad fra Lyngdal fikk Sparebanke­n Sørs naeringspr­is overrakt fra helseminis­ter Bent Høie i Arendal kulturhus torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway