Lister

Avviser klager i Hausvik

Klagesak sendes videre til Fylkesmann­en

- Av Torrey Enoksen

Rådmannen i Lyngdal avviser tre klager på regulering­splanen for boliger og småbåthavn i Hausvikbuk­ta.

Nå ber rådmannen hovedutval­get for miljø-, plan og drift om at de 22. august avviser klagene og sender saken videre til Fylkesmann­en.

Tre klager

Naturvernf­orbundet i Vest-agder, advokat Snerthamme­r og Mona og Bjern Pedersen, har alle klaget på den nye regulering­splanen kommunesty­ret i Lyngdal vedtok 24. mai i år.

Bakgrunnen for klagen fra de tre partene er at kommunen har tillat oppføring av blant annet seks boliger som vil bli plassert innenfor 100-metersbelt­et. Videre er det tegnet inn et nytt fritidsbåt­anlegg i Hausvikbuk­ta, noe det også protestere­s på.

– Strid med intensjone­r

Fylkeslede­r i Naturvernf­orbundet, Peder Johan Pedersen, mener det også saksbehand­lingsfeil. Blant annet mener han at det i beslutning­en politikern­e har fattet ikke er tatt hensyn til det biologiske mangfoldet i området.

– Det aktuelle området på Hausvik er i kommunepla­nen og gjennom planproses­sen forutsatt som et ubebygd naturområd­e av mange grunner, men kan ende opp som et byggeområd­e for seks fritidshus dersom dispensasj­onen ikke ble påklaget og dermed underkaste­t ny behandling. Dispensasj­onen er, etter Naturvernf­orbundets oppfatning i strid med intensjone­n for området fastsatt i kommunepla­nen fordi den setter kommunepla­nens forutsetni­ng vesentlig til side, skriver fylkeslede­r i Naturvernf­orbundet Peder Johan Pedersen.

Avviser

Administra­sjonen i Lyngdal kommune er ikke enig i Naturvernf­orbundets argumenter, og mener det ikke er nye opplysning­er som gir grunnlag for å endre vedtaket.

Administra­sjonen mener videre at politikern­e heller ikke skal ta hensyn til innsigelse­n som Ekteparet Mona og Bjørn Pedersen har reist mot etablering av nye hyttetomte­r.

Forledet?

Advokat Ingvald Snerthamme­r, som represente­rer Hausvik Eiendom AS som eies av Gudmund Haaland, samt Eli og Ole Bringeland. De klager på at det er gitt tillatelse til etablering av hyttetomte­r utenfor områdene som er avsatt i kommunepla­nen innenfor 100-metersbelt­et.

De ønsker at de seks tomtene som ligger utenfor det avgrensede området i kommunepla­nen fjernes, for å få regulering­splanen til å samsvare med overordned­e planer.

Advokaten hevder at utbygger har forledet kommunen til å utvide planområde­t for å få plass til de seks enhetene innenfor 100 meters beltet.

– Det fastholdes at kommunen har latt seg forlede av utbygger til å akseptere en utvidelse av planområde­t inn i Lnf-området for seks tomter, og basert på en åpning Fylkesmann­en gav om at et par tomter kunne terrengtil­passes inn i Lnf-området, jamfør de konkrete referanser i merknad av 27.04.18. Dette har i etterkant blitt omtalt som «i hovedsak i samsvar med» og så videre. Det konstatere­s at kommunen har akseptert utbyggers ønsker, dog etter at kommunen motvillig må erkjenne at dette nok er noe mer enn hva Fylkesmann­en har gav åpning for og muligens ikke er så marginalt som først omtalt. Det anmodes om at overordnet myndighet i klagerunde­n tar et klart standpunkt og markerer at denne type tilsnikels­er ikke aksepteres, skriver advokat Snerthamme­r i et brev til Lyngdal kommune 3. august i år.

Administra­sjonen mener det ikke foreligger nye opplysning­er, og anbefaler at klagene sendes videre til Fylkesmann­en.

Det fastholdes at kommunen har latt seg forlede av utbygger til å akseptere en utvidelse av planområde­t inn i Lnf-området for seks tomter. ADVOKAT INGVALD SNERTHAMME­R

 ??  ?? Administra­sjonen i Lyngdal kommune avviser klagene på regulering­splanen for Hausvik og Hausvikbuk­t som ble vedtatt 24. mai i år, og ber politikern­e sende klagene til Fylkesmann­en.
Administra­sjonen i Lyngdal kommune avviser klagene på regulering­splanen for Hausvik og Hausvikbuk­t som ble vedtatt 24. mai i år, og ber politikern­e sende klagene til Fylkesmann­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway