Lister

Mishandlet samboeren

28-åring må møte i tingretten førstkomme­nde mandag

- Av Svein Morten Havaas

En 28 år gammel mann er tiltalt for grov mishandlin­g av sin tidligere samboer.

Tiltalebes­lutningen som er tatt ut av statsadvok­at Jan Tallaksen hos Statsadvok­atene i Agder inneholder en rekke punkter som omfatter grov vold og trusler fra mannens side mot sin tidligere samboer. Paret er hjemmehøre­nde i en kommune i Lister-regionen. Hendelsene skriver seg fra en periode på halvannet år fra november 2015 til mars 2017.

Bet i armen

25. november 2015 skal han ha kastet kvinnen i gulvet og deretter slått henne en rekke ganger. Han bet henne også i armen slik at hun begynte å blø. Hendelsen skjedde i parets hjem.

I etterkan av denne hendelsen skal han ha tatt kvelertak på kvinnen samtidig som han tok tak i høret hennes og dro henne ned i gulvet hvor han sparket og slo henne gjentatte ganger. Han skal også ha tatt tak i håret hennes og slått hodet i gulvet.

27. mars 2016 skal mannen ha slått en juicekarto­ng i samboerens ansiktet slik at hun fikk et kutt i pannen og begynte å blø. Også denne hendelsen skjedde i samboernes felles hjem.

Kvelertak

Natt til 15. mai 2016 skal 28-åringen ha blitt våknet av kvinnen fordi hun hadde mareritt. Han skal da ha tatt tak i henne og holdt henne nede i sengen. Deretter holdt han hendene sine mot halsen hennes og kvelte henne. Han skal også ha kastet henne mot sengegavle­n og slått henne, kastet henne mot gulvet og dratt henne opp i sangen. Deretter bet han henne i nakken.

Kort tid etter - idet kvinnen var på vei ut av leilighete­n skal mannen ha tatt tak i håret hennes og dratt henne ned på gulvet. Der satte han seg oppå henne og kvelte henne slik at det var vanskelig å puste.

Sommeren 2016 skjedde det to episoder på parets hytte. Mens kvinnen lå og sov skal 28-åringen ha lagt seg ned i sengen ved siden av henne og tatt kvelertak på henne med en hånd. Han truet henne samtidig ved å uttale at han kom til å drepe både kvinnen og sin egen far og gjemme dem i skogen om hun ikke skjerpet seg.

Samme sommer tvang han samboeren til å røyke en joint med hasj utenfor hytta. Han truet med å låse hytta og dra hjem og etterlate kvinnen til å gå hjem hvis hun ikke tok imot jointen og røykte den.

Dratt etter håret

En annen morgen hjemme i parets hjem skal han ha slått henne i ansiktet, kløpet henne i armen og dratt henne rundt på gulvet etter håret. Han skal også ha kvelt henne. Kvinnen kom seg løs og begynte å knuse tallerkene­r og glass i gulvet. Mannen svarte med å dra henne etter håret på nytt over gulvet som nå var fullt av knust glass og skår.

En lørdag i januar/ februar i fjor skal kvinnen ha tatt med seg en venninnen hjem. Da ble samboeren sint og uttalte at det «ville bli et helvete» dersom hun ikke fikk venninnen ut av huset.

Etter at venninnen hadde gått uttalte han: «Kan du ikke bare gå og drepe deg selv» eller lignende. Deretter truet han henne til å svelge tabletter og en halvflaske brennevin. Opptrinnet ble avsluttet med at han dro henne rundt på gulvet og kastet henne over matskålene til hundene. Han fylte så en brusflaske med vann som han helte i ansiktet hennes mens han holdt henne fast. Kvinne hadde problemer med å puste i dette tilfellet.

Tiltalen omfatter også narkotikab­ruk.

Straffesak­en mot 28-åringen er berammet mandag 20. august. Det er satt av to dager til saken i Lister tingrett.

 ?? FOTO: KARUKA/ SCANSTOCKP­HOTO ?? 28-åringen er tiltalt for grov mishandlin­g av sin tidligere samboer. Mandag 20. og tirsdag 21. august må han forklare seg om ugjerninge­ne i Lister tingrett.
FOTO: KARUKA/ SCANSTOCKP­HOTO 28-åringen er tiltalt for grov mishandlin­g av sin tidligere samboer. Mandag 20. og tirsdag 21. august må han forklare seg om ugjerninge­ne i Lister tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway