Lister

Schengen og Eøs-avtalen

- Vidar Kleppe, Tidligere stortingsr­epresentan­t og politisk nestleder for Demokraten­e

Visste du at personer med statsborge­rskap fra tidligere østeuropei­ske land er fremdeles i 2018 er på norgesturn­e med tiggerbørs­er og biler fullpakket med tyvegods. Det er helt klart et direkte resultat av Schengen og Eøs-avtalen. På samme måten som det er et resultat at utenlandsk­e firma kan underby norske arbeidere med sin billige arbeidskra­ft som oftes er svart – selv om folket vil male hvit.

Faktum er at personer fra Europa slipper inn i Norge uten problemer gjennom grensekont­rollene til schengenom­rådet så lenge de har gyldig pass. I Norge kan de vaere i flere måneder, så lenge de hevder å vaere her for å lete og søke etter jobber.

Det er ganske utrolig at Fremskritt­spartiet, som jo stemte for at Norge skulle slutte seg til Eøs-avtalen, kan ha noen som helst troverdigh­et når de hevder at de er negative til en fri arbeidsinn­vandring, og ønsker å bekjempe kriminalit­et, når de samtidig åpner grensene som vide låvedører for nesten alle mennesker som er bosatt i Europa, øst som vest, fattige land så vel som rike land.

Å da har jeg ikke nevnt innvandrin­gspolitikk­en med grunnløse asylsøkere og familiegje­nforening med et ord. Fakta som gjør utfordring­en enda større for Norge.

Grunnet konsekvens­ene av Schengen og Eøs-avtalen trenger derfor det norske folk og Norge en snarlig folkeavste­mning gjerne samtidig med kommune og fylkesting­svalget i september 2019 – om folket ønsket de åpne grensers politikk gjennom Eøs-avtalen slik som stortinget inkludert Fremskritt­spartiet stortingsg­ruppe – minus meg og Karl Sørmo –dessverre stemte for og vedtok 130 mot 35 stemmer den 16. oktober 1992. Trist, men sant!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway