Lister

Vinden tok ballongene

De var så naere på å slå den gamle ballongbue­rekorden, men vinden tok tak i lenkene og ødela forsøket.

- Av Torrey Enoksen

Dermed klarte ikke Monika Ladogorska og hennes internasjo­nale team på 13 personer å slå den gamle ballongbue-rekorden som ble satt av en gruppe i USA for rundt ti år siden.

– Hva skal jeg si? Vi har prøvd og har jobbet i mange timer. Vi håpte vi skulle klare det. Vi hadde gjort våre beregninge­r, men vinden ødela for oss. Alle har sett hva som har skjedd - de fløy i traerne, sier Ladogorska.

NOEN TIMER tidligere, naermere bestemt klokken 06.15 fredag morgen, møtte Ladogorska og hennes tolv medarbeide­re i hallen i Alcoaparke­n. Gruppen jobbet som gale, som i et velsmurt maskineri, med å få blåst opp de 7.000 ballongene som måtte brukes for å kunne slå den gamle rekorden. Entusiaste­r fra flere land, inkludert USA og Singapore, deltok i forsøket.

Utfordring­en for de 13 ballongent­usiastene var klar: Å slå den eksisteren­de verdensrek­orden for en ballongbue som en gruppe amerikansk­e ballongkun­stnere er innehavere av. Rekorden er på 327 meter. Målet for entusiaste­ne var 350 meter. LIKE FØR klokken 14.00 ga Ladogorska meldingen om at kontrollmå­lingen av den første lenken kunne starte.

Den var rundt 45 meter lang. Spørsmålet var om en klarte å lage lange nok lenker for å slå den gamle rekorden på 327 meter.

Samtidig begynte plassen utenfor hallen og rundt kunstgress­banen å fylles opp av nysgjerrig­e tilskuere.

I det den første lenken ble båret ut, fikk deltakerne merke det som ble den største utfordring­en, nemlig vinden.

For å sikre seg nok plass til lenken, måtte gruppen med entusiaste­r går oppover bakken mot gården på Østre Hauge for å strekke lenken ut mest mulig. Heldigvis hadde bonden skrudd av strømmen, slik at folkene kunne komme seg trygt over.

Kuene som beitet på jordene mot Østre Hauge, fant raskt ut at de heller skulle forflytte seg til et område hvor det var faerre mennesker.

EN LITEN TIME etter at gruppen hadde startet å koble sammen de sju lenkene som fløt i idrettshal­len, gjensto det store spørsmålet om de frivillige som hadde møtt opp ville klare å slippe lenken samtidig, og at ballongene gikk klar av traerne.

En av entusiaste­ne som hadde jobbet lenge med prosjektet ga de som sto i skråningen opp mot Østre Hauge beskjed om at de kunne slippe først. I den friske vinden som da blåste, ble lenken ført mot toppen av noen traer i enden av kunstgress­banen.

Selv om man forsøkte å dra denne delen inn igjen og slippe den lenger inn på gressbanen, var skaden skjedd. Da resten av den vel 330 meter lange lenken ble sluppet, fløy ballongene rett inn i traerne.

Sekunder senere eksplodert­e flere av ballongene.

Dermed ble det med forsøket som kunne satt Farsund i Guinness rekordbok.

– De som ikke forsøker, de klarer ikke å nå målene deres. Det var et aerlig forsøk de hadde i dag, men vinden ødela, sier Patricia Hartmann i Farsund 365.

Alle har sett hva som har skjedd - de fløy i traerne MONIKA LADOGORSKA

 ??  ?? Den over 330 meter lange ballonglen­ken er sluppet, men vinden førte den inn i traerne.
Den over 330 meter lange ballonglen­ken er sluppet, men vinden førte den inn i traerne.
 ??  ?? Monika Ladogorska innså skuffet at vinden ødela for verdensrek­ordforsøke­t.
Monika Ladogorska innså skuffet at vinden ødela for verdensrek­ordforsøke­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway