Lister

«Adella» har vaert kirkeskip

For første gang i «Adellas» 155 årige historie, har den stolte galeasen fra Farsund deltatt i Arendalsuk­a som kirkeskip.

- Av Svein Morten Havaas

«Adella» har ligget fortøyd innerst i Pollen vis-a-vis NRK sitt studio.

– Det har vaert aktivitete­r om bord fra åtte om morgenene til vel elleve om kvelden, forteller Kjell Rune Nakkestad som er prosjektle­der i Adella Seilas AS.

ONSDAG i denne uken var det til sammen i løpet av dagen mer enn 1.500 nebbesjer om bord. Til sammen er har vel 5.000 besøkt Adella i løpet av Arendalsuk­a.

– Vi som er entusiaste­r for å fremme Farsunds herlige flotte skute er meget tilfreds med at vi har hatt et så suksessful­lt og vel gjennomfør­t opplegg i Pollen. Vi har fått vist fram «Adella» på best mulig måte, og hun trives tydelig å vaere et sentralt midtpunkt, uttaler Nakkestad.

HAN VISER i den forbindels­e blant annet til at NRK daglig har sendt bilder fra «Adella». Fredag ettermidda­g satte «Adella» kursen mot Farsund og er forventet til Kaperbyen tidlig lørdag morgen der hun senere på dagen skal ut og vise bryllupsgj­ester den flotte Farsund-skjaergård­en.

BISKOP Stein Reinertsen deltok selv på åpningen av kirkeskipe­t «Adella».

– Litt ekstra spesielt er det for meg i og med at Adella var min morfars båt, som han brukte i fraktefart langs kysten. Jeg holdt en tale hvor jeg forsøkte å beskrive evangeliet med sjømannsut­trykk, skriver Reinertsen selv om den opplevelse­n på sin egen Facebook-side.

– Jeg er i hvert fall sikker på at Jesus hadde tatt utgangspun­kt i det han ser rundt seg for å illustrere poengene sine. Muligheten­e om bord i en seilskute ville vaert mange. «Kjaere venner, mine minste, dere loslitte, dere som har vaert ute en stormvaers­dag», sa biskopen blant annet i sin tale, som du kan lese i sin helhet på kirken.no

Vi er meget tilfreds med at vi har hatt et så suksessful­lt og vel gjennomfør­t opplegg i Pollen. KJELL RUNE NAKKESTAD

 ?? FOTO: KJELL RUNE NAKKESTAD ?? Innerst i Pollen har galeas «Adella» ligget under Arendalsuk­a. Der har den vaert kirkeskip hele uka.
FOTO: KJELL RUNE NAKKESTAD Innerst i Pollen har galeas «Adella» ligget under Arendalsuk­a. Der har den vaert kirkeskip hele uka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway