Lister

Kreftene tok slutt

Spinnangr og Skarlund tapte Nm-finalen

-

Veteranene Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund tapte torsdag 2-1 for langt yngre Lars Retterholt og Svein Solhaug i Nm-finalen i sandvolley­ball.

– Utrolig kjedelig at vi ikke klarer å følge opp det flotte første-settet og spille bedre i andre og tredje sett, sa en skuffet Farsund-gutt Martin Spinnangr til NRK rett etter kampen i Stavanger.

– Vi må trene mer fysikk. I dag var det kondisen vår som ikke holdt mål. Vi kom helt ut av det etter det gode første settet, sa Tarjei Skarlund fra Ålesund.

Ujevne sett

Alt så så bra ut etter første settet. Ol-deltagerne fra 2012, som egentlig la opp rett etter 9. plassen i London-ol, lykkes med det aller meste og vant 21-13 etter tidvis meget bra spill.

Martin Spinnangr fikk flere ganger vist frem spensten sin, og Tarjei Skarlund imponerte med flotte server. Retterholt og Solhaug var statister i det første settet.

Men så skiftet altså kampen helt karakter. I det andre settet kom Spinnangr og Skarlund på etterskudd fra start av og det var bare en sterk sluttspurt som begrenset setttapet til 21-18.

Kampen fortsatte i samme stilen i det tredje settet. Retterholt og Solhaug tok tidlig en klar ledelse og så seg aldri tilbake. Det endte med 15-6 og 2-1-seier for ungdommen.

Tredje comeback

–Greit at de unge vinner; de var bedre enn oss slik dette utviklet seg, men jeg er skuffet over at vi ikke fullfører kampen på en bedre måte. Dette var kjipt, sa Martin Spinnangr.

Han og Skarlund har det med å gjøre comeback under NM. Dette var faktisk duoens tredje finaletap på tre år. Trene sammen har de ikke gjort siden de la opp i 2012. Faktisk spilte de sammen for første gang i år under NM.

– Skal vi fortsette å vaere med i NM, bør vi få til noen treningsøk­ter neste år, sier Tarjei Skarlund.

– Fikk det tungt

Endre Eilertsen fulgte Spinnangr og Skarlund tett da de var aktive og med i World Touren. Han sa dette etter Nm-finalen:

– Det var tunge forhold med regn og vind, og da er det en stor fordel å vaere godt trent. Tarjei og Martin fikk det tungt; spesielt synes jeg Tarjei sleit. Normalt er Tarjei og Martin et bedre lag, men de hadde ikke fysikken som må til. Og så er det jo litt greit å se at aktive spillere setter de pensjonert­e på plass.

Av Karl Birger Saelør Utrolig kjedelig at vi ikke klarer å følge opp det flotte første-settet og spille bedre i andre og tredje sett. MARTIN SPINNANGR

 ?? FOTO: SJUR STØLEN / DIGITALSPO­RT ?? Martin Spinnangr (som her smasher) og Tarjei Skarlund ledet 1–0, men tapte 2–1 i Nm-finalen i Stavanger.
FOTO: SJUR STØLEN / DIGITALSPO­RT Martin Spinnangr (som her smasher) og Tarjei Skarlund ledet 1–0, men tapte 2–1 i Nm-finalen i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway