Lister

«Gaus» sto som en levende vegg

-

I en alder av 36 år spilte Filkeeper Svein Gausland en praktkamp mot Express i Kjørestad våren 1992.

Etter kampen gliste han som ei sol sammen med målscorern­e Morten Karlsen, Rune Abrahamsen og Knut Gabrielsen.

FIL lykkes med det meste denne dagen, og vant 5-1 etter 2-0 ledelse ved pause.

«Gaus» hadde fem-seks supre parader i løpet av kampen. Lokalavise­n mente veteranen aldri hadde spilt en bedre kamp i Fil-trøya.

Lagleder Alv Lundegaard roste laget opp i skyene etter kampen:

– Denne seieren var utrolig viktig og smakte helt fortreffel­ig. Kampen viser at vi kommer langt med kollektiv jobbing. Spillerne var innstilt på å jobbe for hverandre. Effektivit­eten var bra, og keeper Svein Gausland spilt kjempegodt mellom stengene. Han var en meget viktig spiller for oss i denne kampen, sa lensmannsb­etjenten etter kampen.

FIL ledet 2-0 ved pause etter scoringer av Morten Karlsen og Knut Gabrielsen. I 2. omgang øket Rune Abrahamsen til 3-0 og Knut Gabrielsen til 4-0, før Express fikk sitt trøstemål til 4-1. To minutter før slutt avsluttet Rune Abrahamsen scoringsfe­sten og 5-1 var et faktum.

Om kort tid ville Johan Sverre Hansen vaere spilleklar for FIL etter å ha spilt for Start siden 1989. Da ville klubben få et «keeper-problem» å stri med, slo lokalavise­n fast.

Express-kampen var sesongens store lyspunkt for FIL, som slet tungt og såvidt klarte å beholde plassen i 4. divisjon. Etter mye fram og tilbake overtok veteranen Odd Karlsen treneransv­aret rett før seriestart. Han fikk med seg to andre veteraner, Alv Lundegaard og Aage Bach, som lagledere.

FIL stilte med dette laget mot Express: Svein Gausland, Tor Hugo van der Hagen, Ragnar Ellingsgaa­rd, Atle Bruvik, Rune Abrahamsen, Knut Gabrielsen, Henning Tønnessen, Ståle Johannesse­n, Henry Bjørnestad, Aage Bach jr og Morten Karlsen. Innbyttere: Edvard Lundegaard og Andreas Wangberg.