Lister

Skal kåre arvtageren sin

- Av Åse Astri Bakka

I fjor ble Cecilie Nilsen fra Lista kåret til Årets unge bonde. Nå sitter hun i juryen som skal avgjøre hvem som får samme heder i år.

– Norsk landbruk bidrar positivt i naeringsli­vet. Det gir meg en veldig god følelse å vite at jeg kan bidra til å forme naeringen for fremtiden og sikre ressurser for de som skal ta over, sier Cecilie Nilsen, som ble fjorårets vinner av Årets unge bonde.

Sammen med ektemannen Steinar Andreas Nilsen driver hun gården Alpakka Lista på Borhaug på Lista i Farsund kommune. Hun mener det er svaert givende å kunne utgjøre en forskjell.

– Jeg vet at det er mange som deler dette synet og gleder meg til å bli bedre kjent med årets kandidater til Årets Unge Bonde og bli inspirert av dem, sier Nilsen, som i år sitter i juryen som skal kåre Årets unge bonde 2018.

Kåringen av Årets unge bonde arrangeres av Norges Bygdeungdo­mslag, Mcdonald’s og Felleskjøp­et Agri. Årets fokus er rettet mot baerekraft.

– For meg er det en selvfølge å prøve å drive gården på den mest forsvarlig­e måten for oss som bor der, for dyra våre og for miljøet rundt oss. Det å produsere mat er noe av det viktigste man kan gjøre for samfunnet og jeg er stolt av å bidra til det, sier Cecilie Nilsen.

De som mener de kjenner unge bønder som passer beskrivels­en

– Det å produsere mat er noe av det viktigste man kan gjøre for samfunnet og jeg er stolt av å bidra til det, sier Årets unge bonde 2017, Cecilie Nilsen.

for potensiell­e vinnere kan nominere disse frem til og med 26. august. Vinneren blir kåret 10. november under jordbruksm­essen Agroteknik­k i Lillestrøm.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway