Lister

Mistanke om promille

Båtfører falt over bord – skøyta grunnstøtt­e

- Av Svein Morten Havaas, Mona Wikøren og Karoline Johannesse­n Litland

Etter å ha vaert gjenstand for leteaksjon i to timer, meldte føreren av båten som grunnstøtt­e ved Farøy seg for politiet. Han er mistenkt for promillekj­øring.

– Båtføreren kom selv spaserende bort til Circle K-stasjonen like etter klokken to. Han hadde da vaert savnet i to timer, opplyser politiets innsatsled­er på stedet, Jan Åge Sakariasse­n til regionavis­en Lister.

Det ble igangsatt full leteaksjon etter at en førerløs skøyte gikk på land ved Farøy i Farsund ved middagstid­er lørdag formiddag. Men det hele endte heldigvis godt.

Båtføreren er mistenkt for å ha kjørt skøyta i beruset tilstand.

– Båtfører blir fremstilt for blodprøve. Dette på bakgrunn av mistanke om kjøring i påvirket tilstand. Patruljen oppretter sak, opplyste vakthavend­e operasjons­leder, Linn Andresen på Twitter lørdag ettermidda­g.

Falt over bord

Til regionavis­en Lister sier Andresen at det gikk litt tid før man fikk kontakt med båtfører og båteier - av ulike grunner.

– Vi fulgte flere spor. Det ble bedrevet redningssø­k, blant annet ved hjelp av redningssk­øyta. Men vi hadde også andre undersøkel­ser gående parallelt. Mannen som politiet nå har komme ti kontakt med, bekrefter at er båteier og at han var fører av båten. Han har også forklart at han falt ut av båten på et tidspunkt og at han klarte å svømme i land, sier operasjons­lederen.

Denne historien bekreftes også av innsatsled­er Sakariasse­n.

–Han falt over bord og var alene i båten. Båten fortsatte mot land, sier politibetj­enten.

Full leteaksjon

Bare en snau halvtime før båtføreren ble funnet, karakteris­erte politiets innsatsled­er på stedet, politibetj­ent Jan Åge Sakariasse­n saken som en leteaksjon.

Redningssk­øyta «Kaptein Skaugen» bedrev søk etter båtføreren i området rundt Kilsholmen og ved Farøy.

Flere personer hadde ifølge Sakariasse­n sett at en mann kom seg i land med bløte klaer og uten sko på andre siden av fjorden - altså på Spindsodde­n. Politiet var på et tidspunkt ute og lette etter mannen der, men uten resultat. Kort tid senere ble han altså funnet.

Skøyta ble dratt av grunn og brakt til indre havn. Lørdag ettermidda­g lå like ved redningssk­øyta i naerheten av sistnevnte­s vanlige liggeplass ved Farøy.

Ifølge innsatsled­er Jan Åge Sakariasse­n vil ikke båten bli undersøkt naermere. Man anser at årsaken til grunnstøti­ngen er avdekket.

– Førerløs

Ifølge Farøy-beboer Trond Stordal, som var vitne til grunnstøti­ngen, var skøyta førerløs da de kom seilende fra Kilsholmen-området.

–Jeg så båten kom førerløs og i sakte fart og med lavt turtall før den grunnstøtt­e her, sier Stordal til Lister.

Båten tok inn vann. Grunnstøti­ngen skjedde like ved bensinstas­jonen på Farøy.

Politiet i Agder meldte om hendelsen første gang like før klokken halv ett lørdag formiddag.

En del skuelystne møtte opp på Farøy for å se på det som foregikk.

Han falt over bord og var alene i båten. Båten fortsatte mot land. LINN ANDRESEN

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Skøyta var førerløs da den i sakte fart kjørte på land ved Farøy. Båtføreren er promillemi­stenkt.
FOTO: MONA WIKØREN Skøyta var førerløs da den i sakte fart kjørte på land ved Farøy. Båtføreren er promillemi­stenkt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway