Lister

Krf-kamp om toppverv

Sørensen: – Litt overrasket og lei meg

- Av Karoline Johannesse­n Litland

Sten Sørensen er vraket som ordførerka­ndidat av nominasjon­skomiteen i Lyngdal KRF. Valget tas i kveld.

Leder av KRF i Lyngdal, Sten Sørensen, vil gjerne lede partiet videre i neste periode. Men nominasjon­skomiteen satte ham på tredjeplas­s.

– Jeg har opplevd stor glede, og det har vaert meningsfyl­t å vaere med i politikken, sier Sten Sørensen.

Han forteller at han har fått gode tilbakemel­dinger både i og utenfor partiet, og da partikolle­ga og ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, ikke ønsket å stå på førsteplas­s på felleslist­en til Lyngdal og Audnedal, ga Sørensen beskjed om at han ønsket den gjeveste plassen.

– Jeg sa til nominasjon­skomiteen at jeg ønsket førsteplas­sen, og komiteen takket meg fordi jeg var var så aerlig og sa det, forteller han.

Overrasket

Han var inne til intervju, og han følte intervjuet gikk fint.

– Det var ingenting som skulle tilsi at jeg ikke skulle få stå på førsteplas­s, mener Sørensen.

Da han likevel måtte innse at nominasjon­skomiteen hadde plassert ham på tredjeplas­s, ble han både overrasket og lei seg.

– Begrunnels­en var at de ønsket å fornye ledelsen, og de ønsket en leder som var yngre enn meg, sier Sørensen, som ikke er interesser­t i å stå på tredjeplas­s.

–Jeg har sagt ja til å stå på førsteplas­s, men nei til tredjeplas­s, sier han.

Han understrek­er imidlertid at han aldri er blitt snakket ned av nominasjon­skomiteen, og at Jon Are-åmland, som står på partiets førsteplas­s, er en dyktig politiker. Han ønsker ikke å nedsnakke verken ham eller andre partifelle­r. Samtidig skulle han ønske han kunne få fortsette som leder av partiet.

– Jeg kommer til å stille meg til disposisjo­n, og jeg vil trolig bli foreslått på nominasjon­smøtet på onsdag. Det er nominasjon­smøtet som til slutt skal bestemme hvordan listen skal se ut, sier Sørensen.

Avgjøres i kveld

Åmland sier han syns det er hyggelig å vaere innstilt på førsteplas­s.

– Jeg ble spurt i sommer, og det syns jeg var hyggelig. Jeg trengte ikke lange betenkning­stiden før jeg sa ja, og jeg er takknemlig og ydmyk for at nominasjon­skomiteen har innstilt meg, sier Åmland.

På spørsmål på om Sørensen som utfordrer, og hva han tror utfallet blir på nominasjon­smøtet i kveld, svarer han at han forholder seg til at Sørensen for øyeblikket er leder, og at nominasjon­smøtet i kveld bestemmer hvem som skal lede partiet neste periode.

– Onsdag kveld skal det stemmes over lista. Jeg håper jeg står på toppen av lista også etter onsdagens møte, men ingenting er sikkert før møtet er ferdig, avslutter han.

Det var ingenting som skulle tilsi at jeg ikke skulle få stå på førsteplas­s. STEN SØRENSEN

 ??  ??
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Sten Sørensen er overrasket og lei seg fordi han ikke er innstilt som listetopp av nominasjon­skomiteen til Krf.
FOTO: MONA WIKØREN Sten Sørensen er overrasket og lei seg fordi han ikke er innstilt som listetopp av nominasjon­skomiteen til Krf.
 ??  ?? Jon-are Åmland er innstilt på førsteplas­s.
Jon-are Åmland er innstilt på førsteplas­s.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway