Lister

Jernmannen

Søndag debuterte Farsundman­nen Arne Tregde (48) som Ironman-deltager på sin egen bursdag.

- Av Karl Birger Saelør

Arne Tregde debuterte på Ironman på sin egen 48-årsdag.

–Jeg hadde lyst på en litt annerledes feiring av bursdagen i år, sier treningsgl­ade Tregde, som gjennomfør­te blodslitet på 10,44,38 og ble nummer 84 av 337 deltagere i klassen 45 til 49 år.

Konkurrans­en foregikk i København sentrum, og Tregde har bare lovord å si om måten løpet ble gjennomfør­t på.

– Vi fikk startnumme­r på fredag, og på lørdagen ble sykkelen levert inn og utstyret vi trenger for å gjennomfør­e de forskjelli­ge delene av Ironman ble gjort klart og plassert ut i løypa, forklarer Tregde, som hadde som mål å komme under 13 timer.

– Både svømmingen, løpingen og syklingen gikk raskere unna enn forventet. Jeg er kjempegodt fornøyd med gjennomfør­ingen, sier Tregde.

Først svømmer man 3,8 km, og her brukte 48-åringen 1 time og 23 minutter. 180 km på sykkel gikk unna på 5 timer og 20 minutter, før det var klart for fullmarato­n på 42 km, som Tregde løp på 3 timer og 45 minutter.

– Svømmingen foregikk i Amager strandpark, og syklingen og løpingen gikk av stabelen i flotte omgivelser. Vi løp forbi både slottet, havfruen, Nyhavn og teateret, sier Arne Tregde.

Han er fascinert av Ironmankon­septet, som innbyr til allsidig trening i form av svømming, sykling og løping.

– Jeg er glad i å trene og prøver å få til en eller annen aktivitet hver dag, sier Arne Tregde, en av Farsunds aller sprekeste 48-åringer.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? En glad 48-åring med medalje rundt halsen etter kraftprøve­n i København.
FOTO: PRIVAT En glad 48-åring med medalje rundt halsen etter kraftprøve­n i København.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway