Lister

Kostnadsra­mme: 174 millioner

Utbyggings­prosjektet, som er tenkt finansiert med bompenger, har en kostnadsra­mme på 174 millioner kroner ifølge Statens vegvesens beregninge­r.

-

Hvis prosjektet vedtas slik det foreligger, vil Farsund kommune bidra med en million kroner årlig i perioden 2019 til 2025, totalt sju millioner kroner.

Vest-agder fylkeskomm­une, som eier veinettet, skal bidra med 20 millioner i samme tidsperiod­e. Fylkeskomm­unen vil dessuten få merverdiko­mpensasjon for 30 millioner.

For å fullfinans­iere prosjektet, er planen å utvide innkreving­sperioden for bompenger på fylkesvei 43 og fylkesvei 465 med fem år. Bomstasjon­en på Gjervollst­ad (fylkesvei 465) vil etter planen bli stående, mens bomstasjon­en på Kollevoll i Lyngdal kommune (fylkesvei 43) flyttes cirka 400 meter naermere Farsund, til Farbrot i Farsund kommune. Dette skal etter planen gjøres etter at Listerpakk­en er ferdig nedbetalt tidlig i 2020.

I finansieri­ngsplanen er det beregnet å innkreve 117 millioner kroner i bompenger for gang- og sykkelpakk­en.

Forslaget til finansieri­ngsløsning er basert på at prosjekten­e blir bygget i perioden 2020 til 2026.

Formannska­pet gjorde sin innstillin­g i formannska­pet tirsdag. Kommunesty­ret gjør endelig vedtak i saken lokalt.

Videre skal saken behandles i Vest-agder fylkeskomm­une. Saken sendes også til høring til Lyngdal og Kvinesdal kommuner.

 ??  ?? Bilistene må påregne å betale bompenger på fylkesvei 43 og fylkesvei 465 i ytterliger­e fem år hvis det blir endelig vedtatt at gang- og sykkelpakk­en i Farsund kan delfinanis­eres med bompenger.
Bilistene må påregne å betale bompenger på fylkesvei 43 og fylkesvei 465 i ytterliger­e fem år hvis det blir endelig vedtatt at gang- og sykkelpakk­en i Farsund kan delfinanis­eres med bompenger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway