Lister

Nyter utsikten, stillheten og den friske luften

– Vi nyter den fine utsikten, stillheten og den friske luften som nå preger Bugdøy, skriver Johan Chr. Sandvik i et skriv til havnestyre­t.

- Av Karl Birger Saelør

– Vi er svaert glade for at skandalesk­ipet og miljøbombe­n, det kondemnert­e skipet «Harrier», endelig forlot Spindsfjor­den,

poengterer Sandvik på vegne av hyttebeboe­re og fastboende på Bugdøy og i omegn.

Samtidig etterlyser Sandvik to kjettingle­nker, som ble brukt til å fortøye akterenden av «Harrier» til land festet til to gule bøyer.

– Disse bøyene er for det første til fare for båttrafikk­en, da spesielt på kvelds- og nattetid, all den tid de ikke er opplyst, og endel vaier og tauverk ligger i vannflaten, sier Sandvik

Han har vaert i kontakt med Farsund Fortøyning s selskap,

som i følge Sandvik har sagt at kjettingle­nkene vil bli fjernet i løpet av kort tid. Men to uker etter at «Harrier» forlot Bugdøy har intet skjedd. Tvert imot slet den ene bøyen seg nylig, og ble lempet på land, stadig i følge Sandvik.

– Vi er nå redd for at den ene kjettingle­nken har forsvunnet til bunns og dette må i så fall snarest ordnes; altså må man sørge for at både den som kanskje er sunket til bunns og den andre kjettingle­nken som fortsatt er festet til bøyen blir fjernet,

sier Sandvik, som også vil kontakte Norsk Gjenvinnin­g, som han forstår har ansvaret for at «Harrier» blir forskrifts­m-essig fraktet til Tyrkia for destruerin­g, og samtidig har ansvaret for at det er ryddig på opplagsted­et etter «Harrier».

–Vi bero m snarlig tilbakemel­ding og håper at havnestyre­t instruerer Farsund Fortøyning selskap o må rydde opp etter «Harrier» ved Bugdøy, avslutter Johan Chr. Sandvik i brevet til havnestyre­t.

Da skroget ble behandlet på

«Har rier» tidligere iår fikk Miljøverna­vdelingen hos Fylkesmann­en bekymring s melding fra en person, som mente store mengder med organismer på skipets skrog ble dumpet i fjorden sammen med bunnstoff.

Miljødirek­toratet har nå behandlet saken, og konkludere­r med at utslippet ikke er ulovlig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway