Lister

Her er finalisten­e

Prosjektgr­uppen har valgt ut sin favoritt av 641 forslag

- Av Tom Arild Støle

Hvis politikern­e sier ja, blir dette nye Lyngdals nye kommunevåp­en.

I neste uke skal fellesnemn­da i nye Lyngdal kommune, bestående av politikere fra både Audnedal og Lyngdal ta stilling til hva som skal bli den nye kommunens nye kommunevåp­en.

«Vekst og bevegelse»

Prosjektgr­uppen som har hatt som mandat å komme med forslag til nytt kommunevåp­en for den nye kommunen har innstilt på kommunevåp­enforslage­t som baerer tittelen «Vekst og bevegelse».

De har også plukket ut ytterliger­e to kommunevåp­enforslag som presentere­s for fellesnemn­da.

–Vi synes alle de tre forslagene er gode forslag som helt fint kan bli den nye kommunens nye kommunevåp­en, sier Lyngdal-varaordfør­er Michael Stene, som har ledet prosjektgr­uppen.

Dermed er Audnedals sagblad og lyngdølene­s ku vraket i det nye kommunevåp­enet.

Innbyggern­e i Lyngdal og Audnedal ble invitert med på en konkurrans­e for å finne fram til det nye kommunevåp­enet. Fristen for å sende inn forslag var 16. april.

Prosjektgr­uppen, som i tillegg til Stene har bestått av Audnedals varaordfør­er Unni Nilsen Husøy og Lyngdal-politiker Kirsti Tønnessen og Auendal-politiker Margit Smedsland fikk hakeslepp da det kom inn så mange som 641 forslag.

– Det har vaert litt av en jobb å velge ut. Alle de tre alternativ­ene som står igjen mener vi oppfyller de kriteriene som ble satt for det nye kommunevåp­enet. Utvelgelse­n har naturligvi­s skjedd basert på skjønn og følelser, sier Stene.

Ukjente forslagsst­illere

Tidligere i sommer ble det plukket ut ti finalister. Dette antallet ble så snevret inn til tre, før man nå står igjen med ett forslag. Så langt er det, i tråd med konkurrans­ereglene som ble bestemt på forhånd, ingen som kjenner identitete­n til forslagsst­illerne.

I begrunnels­en for å innstille på forslaget som baerer navnet «Vekst og bevegelse» skriver prosjektgr­uppen:

«Vekst i form av tre/plantesymb­olikk og treforedli­ng som står sentralt i begge kommunene, både før og etter sammenslåi­ng. Symboliser­er også miljø/landbruk. Bevegelse med bølgemønst­er både med tanke på elvene Lygna og Audna, men også at den nye kommunen ikke blir stilleståe­nde. Symbolikke­n er ikke vektlagt for å fremheve hver kommune men heller å viske ut grensene og forenes med ny symbolikk som favner alle innbyggern­e i den nye kommunen.»

Vedtak i september?

Hvis fellesnemn­da i neste uke sier seg enig med prosjektgr­uppen, skal saken sendes videre til kommunesty­rene i Lyngdal og Audnedal, som skal fatte de endelige vedtakene.

– Hvis fellesnemn­da mot formodning skulle vrake alle de tre alternativ­ene, eller komme med andre forslag, har de anledning til å gjøre det. Men jeg tror vi finner Lyngdals nye kommunevåp­en blant de tre som er plukket ut nå, mener Michael Stene.

Det er tidligere blitt antydet at endelig vedtak om nytt kommunevåp­en kan bli fattet allerede i løpet av september.

– Det er ikke til å stikke under stol at mange har hatt følelser både for kua og sagbladet, som har prydet de to kommunenes kommunevåp­en til nå. Det vil nok derfor vaere noen som ikke vil vaere helt fornøyd med valgene vi har falt ned på, men sånn er det jo med alt. Jeg tror at ting vil gå seg til, og at folk vil bli vant med det nye kommunevåp­enet etter hvert, sier Stene.

 ??  ??
 ?? FOTO: LYNGDAL KOMMUNE ?? Forslag 1«Vekst og bevegelse» er av en prosjektgr­uppe foreslått som det nye kommunevåp­enet for nye Lyngdal kommune.
FOTO: LYNGDAL KOMMUNE Forslag 1«Vekst og bevegelse» er av en prosjektgr­uppe foreslått som det nye kommunevåp­enet for nye Lyngdal kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway